20.11.2009

CHEESECAKE



PORNIND DE LA RETETA TEODOREI DE CHEESECAKE( ), CAREIA II MULTUMESC PENTRU INSPIRATIE, AM PRESTAT UN FOARTE BUN CHEESECAKE, DIN CARE SAVUREZE CHIAR ACUM ...HMMMMM CE BUN ESTEEE!:)

INGREDIENTE:

Pentru Blat:
300 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
50 gr ciocolata cu lapte


Pentru crema:
500 gr branza philadelphia+ 400 gr branza ricotta
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
coaja si zeama de la o lamaie
zahar dupa gust am pus eu
esenta de vanilie


Pentru topping:
600 gr fructe de padure inghetate
50 gr zahar
50 ml suc de portocale
2 pliculete gelatina


PREPARARE:

AM TAPETAT CU FOLIE TRANSPARENTA O FORMA ROTUNDA DE TORT.
BISCUITII SE MACINA.
UNTUL SI CIOCOLATA SE PUN LA TOPIT, DUPA CARE SE AMESTECA CU BISCUITII MACINATI. COMPOZITIA SE UNIFORMIZEAZA IN FORMA DE TORT SI SE DA LA RECE PANA PREPARAM CREMA.




SE PUNE GELATINA IN 50 ML APA RECE SA SE UMFLE.
BATEM FRISCA CU MIXERUL SI O DAM DEOPARTE LA RECE.
BRANZA(PHILADELPHIA+RICOTTA)SE AMESTECA BINE CU ZAHAR(DUPA GUST)VANILIA , COAJA SI ZEAMA DE LAMAIE.
LA CREMA DE BRANZA SE ADAUGA SI FRISCA BATUTA SI SE OMOGENIZEAZA BINE.
GELATINA SE PUNE LA FOC MOALE SA SE TOPEASCA, DAR ATENTIE SA NU FIARBA, DUPA CARE SE ADAUGA LA CREMA SI SE AMESTECA BINE.

SE SCOATE BLATUL DE BISCUITI DE LA RECE PESTE CARE SE PUNE CREMA DE BRANZA SI SE NIVELEAZA .DAM LA RECE, TIMP IN CARE PREPARAM TOPPING-UL.


SE REPETA OPERATIUNEA CU GELATINA, ADICA SE PUNE LA INMUIAT IN 50 ML APA RECE.
FRUCTELE PE JUMATE DEZGHETATE SE AMESTECA CU 5O ML SUC DE PORTOCALE SI 50 GR DE ZAHAR SI SE PUN LA FOC MOALE SI SE LASA SA DEA UN CLOCOT.
ASA...APOI GELATINA SE PUNE SI EA LA FOC MOALE SA SE TOPEASCA , DUPA CARE SE ADAUGA LA FRUCTE.

SE SCOATE DE LA RECE CHEESECAKE-UL PESTE CARE SE ADAUGA TOPPING-UL DE FRUCTE SI SE DA DIN NOU LA RECE PENTRU 3-4 ORE SA SE INGHEGE BINE.






A IESIT O BUNATATE.....SI DE CIUDA IMI MAI TAI O FELIE:)))


POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu