11.11.2009

CINNAMON ROLLS/ROTOLO CON CANNELLA








AVEAM CHEF SA "COC" CEVA BUN...ASA CA , PENTRU DATA ACEASTA AM ALES ACESTE CINNAMON ROLLS(UN FEL DE CUIB DE VIESPE CU SCORTISOARA)FOARTE POPULARE AICI, IN CANADA.
SUNT SIMPLE DE FACUT SI EXTRAORDINAR DE PUFOASE SI GUSTOASE.
RETETA AM LUAT-O DE AICI: www.allrecipes.com

INGREDIENTE:
SUNT DATE IN "CUPS", DAR DIN CATE STIU EU 1 CUP= 1 CANA DE 250 ML
NOTA: EU AM FACUT DOAR JUMATATE DIN RETETA DE MAI JOS. AU IESIT 18 BUCATI.

ALUAT:

1 CUP(CANA)LAPTE
1 CUP(CANA) APA
1/4 CUP(CANA) UNT
6 CUPS(CANI) FAINA
1 PLIC DE DROJDIE USCATA(8 G)
1/2 CUP(CANA) ZAHAR
2 OUA
UN PRAF DE SARE

UMPLUTURA:

1/3 CUP (CANA) UNT
1 1/2 LINGURA DE SCORTISOARA MACINATA
3/4 CUP(CANA) ZAHAR


FROSTING:
ZAHAR PUDRA
ZEAMA DE LAMAIE
SE AMESTECA ZAHARUL PUDRA CU 1-2 LINGURITE ZEAMA DE LAMAIE PANA REZULTA O PASTA MAI LICHIDA, ALBICIOASA:))


PREPARARE:
APA, LAPTELE, UNTUL SI ZAHARUL SE PUN PE FOC SA SE INCALZEASCA PUTIN, SE AMESTECA BINE PANA SE TOPESTE UNTUL, APOI SE ADAUGA DROJDIA SI SE LASA CAM 15 MINUTE SA SE ODIHNEASCA.


INTR-UN VAS PE PUNE FAINA , APOI OUALE, SE TORNA LAPTELE+APA...... SI SE FRAMANTA TOTUL BINE , PANA ALATUL NU SE MAI LIPESTE DE PERETII VASULUI.
ALUATUL SE LASA LA DOSPIT PENTRU APROX. 2 ORE.






DUPA CE ALUATUL A DOSPIT, SE ULEIAZA USOR SUPRAFATA DE LUCRU SI SE INTINDE TOT ALUATUL INTR-O FOAIE SUBTIRE.

INGREDIENTELE PETRU UMPLUTURA SE AMESTECA TOATE FOARTE BINE SI SE PUN PESTE ALUAT.


SE RULEAZA ALUATUL DUPA CARE SE TAIE IN FELIUTE DE APOZIMATIV 1 CM.





SE PUN INTR-O TAVA DE COPT, SI SE LASA SA SE ODIHNEASCA O JUMATATE DE ORA, APOI SE INTRODUC IN CUPTORUL PREINCALZIT, LA 180 DE GRADE, PETRU 15-20 DE MINUTE.





DUPA CE S-AU COPT SE PUNE PESTE ELE FROSTINGUL(SAU LE PUTETI LASA ASA SIMPLE)

POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu