18.11.2009

CIORBA DE CONOPIDA/CAULIFLOWER SOUR SOUP/BRODO DI CAVOLFIORE



AVEAM O CONOPIDA MAI MARE, ASA CA DIN JUMATATE MA FACUT O CIOBITA SI DIN CEALALTA JUMATATE CHIFTELUTE DE CONOPIDA.

INGREDIENTE PENTRU CIORBA:
1/2 CONOPIDA
1 MORCOV
1 CEAPA
1 RADACINA PATRUNJEL
UN BAT DE TELINA
1/2 ARDEI GRAS ROSU
PATRUNJEL VERDE
2 LINGURI ULEI
2 LINGURI SUC DE ROSII
1 LINGURA OTET
CONDIMENTE:SARE, VEGETA
SMANTANA PENTRU SERVIT

PREPARARE:
SE SPALA SI CURATA LEGUMELE.CEAPA, ARDEIUL GRAS SI TELINA SE TOACA MARUNT.MORCOVUL SI PATRUNJELUL SE DAU PE RAZATOARE.CONOPIDA SE RUPE BUCHETELE MICI.



INTR-O OALA SE PUN LA CALIT IN 2 LINGURI DE ULEI CEAPA, MORCOVUL, PATRUNJELUL, ARDEIUL SI TELINA. SE LASA 2-3 MINUTE DUPA CARE SE PUNE APA. SE ADAUGA SI CONOPIDA, SE PUNE UN PIC DE SARE SI VEGETA SI SE LASA SA FIARBA LA FOC MOALE.

DUPA CE AU FIERT LEGUMELE SE ADAUGA 2 LINGURI SUC DE ROSII, 1 LINGURA DE OTET SI SE POTRIVESTE DE SARE.

PATRUNJELUL VERDE SE TOACA SI DE ADAUGA SI EL.

SE SERVESTE CU SMANTANA.

POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu