26.11.2009

TOCANA 2 IN 1/ 2 IN 1 STEW

















DE CE TOCANA 2 IN 1? PENTRU CA AM FACUT TOCANA DIN PULPE DE PUI SI CIUPERCI, LA FEL LE FAC PE AMANDOUA, SEPARAT, DAR DE DATA ACEASTA LE-AM FACUT IMPREUNA. CE A IESIT? CEVA BUN:))


INGREDIENTE:
5 PULPE DE PUI
O CONSERVA CIUPERCI
O CEAPA
JUMATATE DE MORCOV
JUMATATE DE ARDEI GRAS ROSU
PATRUNJEL VERDE
PUTIN ULEI
2-3 CANI DE APA
2 LINGURI DE FAINA
4-5 LINGURI SMANTANA
1/2 CANA LAPTE
CONDIMENTE:SARE, PIPER, VEGETA, PAPRIKA



PREPARARE:
CEAPA SI ARDEIUL SE SPALA, CURATA SI SE TAIE MARUNT.
MORCOVUL SPALAT SI CURATAT SE DA PRIN RAZATOARE MARE.
CIUPERCILE SE SCURG DE ZEAMA.
INTR-O OALA SE PUN LA CALIT ,IN PUTIN ULEI,CEAPA, MORCOVUL, ARDEIUL SI CIUPERCILE.SE CONDIMENTEAZA SI SE LASA 2-3 MINUTE, DUPA CARE SE PUN SI PULPELE SI SE MAI LASA CATEVA MINUTE.



PESTE ELE SE TOARNA 2-3 CANI DE APA SI SE LASA LA FOC MOALE PANA CAND CARNEA DE PUI A FIERT.



INTRE TIMP PREPARAM "INGROSALA":2 LINGURI DE FAINA SE AMESTECA CU 4-5 LINGURI DE SMANTANA, DUPA CARE SE SUBTIAZA CU JUMATATE DE CANA DE LAPTE.
CA SA FIU SIGURA CA NU SUNT COCOLOASE AM STRECURAT "INGROSALA".

DUPA CE CARNEA ESTE FIARTA, SE PUNE SI "INGROSALA", SE AMESTECA BINE SI SE MAI LASA SA DEA UN CLOCOT.
LA SFARSIT SE GUSTA, SE MAI CONDIMENTEAZA DACA ESTE NEVOIE SI SE PUNE PATRUNJEL VERDE TOCAT.



NOI AM SERVIT TOCANA CU MAMALIGUTA.


POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu