26.11.2009

LA MULTI ANI SOTUL MEU IUBIT!
AZI ESTE ZIUA SOTULUI MEU,OCAZIE CU CARE II DORESC MULTA SANATATE, II REAMINTESC CA-L IUBESC ENORM DE MULT, CA-I VOI FI ALATURI PRIN ORICE NE-O DA VIATA SA TRECEM.

LA MULTI ANI PUI!

DE ZIUA LUI AM FACUT UN CREMES TORT! ESTE PRIMA DATA CAND IL FAC ASA, DEOBICEI IL FAC IN TAVA DREPTUNGHIULARA SI-L TAI PATRATE, DAR CUM ADORAM CREMESUL, CEL PUTIN EU AS PUTEA MANCA ZI DE ZI FARA SA MA SATUR,AM ZIS CA NU AR STRICA UNU.

RETETA O AM DINTR-O CARTE:"PRAJITURI PENTRU POFTICIOSI", PE CARE AM CUMPARAT-O DOAR PENTRU RETETA DE CREMES:))

INGREDIENTE:
2 FOI DE CREMES
1 L LAPTE
350-400 GR ZAHAR
6 OUA
VANILIE(4 ESENTE MICI AM FOLOSIT)
4 LINGURI DE FAINA(CAM 100 GR)
4 PLICULETE DE GELATINA
FRISCA DE PUS DEASUPRA OPTIONALPREPARARE:
FOILE DE CREMES LE GASESC AICI CONGELATE, IAR EU LE COC ACASA.
GELATINA SE PUNE LA UMFLAT IN 50 ML DE APA.
SE SEPARA GALBENUSURILE DE ALBUSURI, ALBUSURILE SE BAT SPUMA SI SE DAU DEOPARTE.
DIN LITRUL DE LAPTE TINEM O CANITA IAR RESTUL IL PUNEM LA FOC MOALE SA FIARBA. DIN ZAHAR TINEM 6 LINGURI , IAR RESTUL IL PUNEM IN LAPTE SA SE TOPEASCA.
GALBENUSURILE SE BAT SPUMA CU CELE 6 LINGURI DE ZAHAR,VANILIA, SE ADAUGA 4 LINGURI DE FAINA SI SE MIXEAZA BINE, DUPA CARE SE ADAUGA INCET CANITA DE LAPTE.
CAND LAPTELE INCEPE SA FIARBA SE ADAUGA COMPOZITIA DE GALBENUSURI, INCET, CATE PUTIN SI SE LASA SA FIARBA PANA DEVINE GROASA CA O SMANTANA, SAU BUDINCA.ATENTIE, AMESTECATI MEREU SA NU SE PRINDA COMPOZITIA DE FUNDUL OALEI.

SE TRAGE CREMA DE PE FOC,IAR INTRE TIMP TOPIM GELATINA PE FOC, FARA SA FIARBA. O ADAUGAM LA CREMA AMESTECAM BINE, IAR LA SFARSIT SE PUN SI ALBUSURILE SPUMA, SE AMESTECA FOARTE BINE SI SE PUNE PESTE FOAIA DE CREMES.

PENTRU TORTUL DE AZI AM FOLOSIT UN PIC MAI PUTIN LAPTE, 750ML, TAVA FIIND MAI MICA.
AM DECUPAT DIN FOAIA DREPTUNGIULATA , UN CERC DE MARIMEA TAVII.
TAVA AM TAPETAT-O CU FOLIE TRANSPARENTA, AM PUS FOAIA, SI AM PRESAT-O , DEOARECE S-A UMFLAT NEUNIFORM IN TIMPUL COACERII.
DE FIECARE DATA CAND FAC CREMES, FOAIA DIN TAVA O PRESEZ CU MANA SA FIE PLATA, IAR CEA CARE O PUN DEASUPRA O SFARAM, ASA ERA SI LA COFE ACASA, ESTE MAI USOR LA TAIAT.
SE PUDREAZA CU ZAHAR PUDRA.
EU VA ZIC SA INCERCATI SA FACETI ASA CREMESUL ESTE EXACT CA LA COFETARIE. SECRETUL ESTE SA PUNETI GELATINA SUFICIENTA SA-L FACA TARE, SI VANILIE SA SE SIMTA AROMA.
MAMA CE BUNANATE!

PENTRU TORTUL DE ZIUA SOTULUI M-AM JUCAT UN PIC CU PASTA DE ZAHAR, SI CE AM CREAT? PE NOI 3, CICA, PE O PLAJA IN CARAIBE!!! SPER SA VA PLACA.

AM UITAT SA SPECIFIC CEVA:IN DECOR TREBUIA SA FIE SI UN PALMIER.....DAR DIN PACATE S-A RUPT...POATE ATI OBSERVAT IN POZELE CU FIGURINE SI PALIERUL SI PE TORT NU SE VEDE:)))E ASTA ESTE, NEXT TIME :)))

POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu