23.11.2009

PUI UMPLUT CU OREZ SI BACON/STUFFED WHOLE CHICKEN WITH RICE AND BACON/POLLO RIPIENO CON RISO E BACON





NU AM MAI PREGATIT DE CEVA VREME PUI INTREG, FIE EL UMPLUT SAU PE STICLA, ASA CA IERI IA VENIT RANDU':))

INGREDIENTE:
UN PUI
4 FELII DE BACON
1/2 CANA OREZ
1 MORCOV
1 CEAPA
2-3 LINGURI UNT
2-3 CATEI USTUROI PISATI
PUTIN VIN
CONDIMENTE:SARE, PIPER, PAPRIKA, ROZMARIN


PREPARARE:
DIN UNT, USTUROI , PUTIN ROZMARIN SE FACE O PASTA SI SE LASA DEOPARTE.
SE PUN LA CALIT MORCOVUL, CEAPA SI BACONUL(TAIAT MARUNT). SE LASA CATEVA MINUTE, SE ADAUGA SI OREZUL ,SE STROPESTE TOTUL CU PUTIN VIN SI SE MAI LASA UN PIC SA SE EVAPORE VINUL. SE SAREAZA SI PIPEREAZA DUPA GUST.




SE IA PUIUL SI CU MANA INCEPEM SA INTRODUCEM PASTA DE UNT SUB PIELITA SI SE MASEAZA BINE.
SE PUNE IN INTERIORUL PUIULUI UMPLUTURA DE OREZ, SE INCHIDE, EU L-AM PRINS CU SCOBITORI, SE LEAGA PULPELE DUPA CARE PE EXTERIORUL PUIULUI PUNEM PAPRIKA SI MASAM BINE PUIUL.
PUIUL IL PUNEM INTR-O TAVA , PRESARAM PAPRIKA DEASUPRA SI MASAM BINE PUIUL, IL STROPIM CU ULEI SI VIN, EVANTUAL PUTIN ROZMARIN.
IN TAVA PUNEM PUTINA APA SI IL INTRODUCEM LA 200 DE GRADE PENTRU APROXIMATIV 90 DE MINUTE.



SE VERIFICA MEREU SI DACA MAI ESTE NEVOIE DE APA IN TAVA, MAI COMPLETAM.



POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu