16.11.2009

PEAR-APPLE BUNDT CAKE/GUGULUF CU MERE SI PERE/CIAMBELLA di MELE E PERE



























PE ROMANESTE GUGULUF CU MERE SI PERE:))
AM GASIT PE NET O RETETA DE GUGULUF CU MERE, DOAR CA AM FACUT UNELE MODIFICARI LA RETETA...SE PUTEA ALTFEL?:)))

INGREDIENTE:
4 PERE+2 MERE(PUTETI FOLOSI DOAR UN FEL)
3 CUPS DE FAINA(375G)
3 lingurite praf de copt(15 g)
1/2 lingurita sare
2 cups zahar(400 g)
1 cup ulei (240 ml)
zeama si coaja de la o lamaie
2 1/2 linguri extract de vanilie sau rom
4 0UA

PENTRU GLAZURA:
ZAHAR PUDRA
ZEAMA DE LAMAIE


PREPARARE:
AM CURATAT SI TAIAT BUCATELE FRUCTELE PESTE CARE AM PUS 2 LINGURI DE ZAHAR SI 2 LINGURI DE SCORTISOARA.LE-AM AMESTECAT BINE.

AM AMESTECAT CU MIXERUL PENTRU 4-5 MINUTE, OUALE+ULEIUL+ZAHARUL+ZEAMA DE LAMAIE+COAJA DE LAMAIE+ESENTA DE VANILIE.
AM ADAUGAT FAINA, PRAFUL DE COPT SI SAREA.

FORMA DE GUGULUF AM TAPETAT-O CU UNT SI FAINA, AM PUS UN PIC DE COMPOZITIE APOI FRUCTE...TOT ASA,IAR ULTIMUL STRAT ESTE DE COMPOZITIE.






SE INTRODUCE IN CUPTOR(180 GRADE)PENTRU 55-60 MINUTE.

ZAHARUL PUDRA(CAM O CANA) L-AM AMESTECAT CU ZEAMA DE LAMAIE PANA S-A FORMAT O GLAZURA CREMOSA, DUPA CARE AM PUS-O PESTE GUGULUF.


POFTA BUNA!

3 comentarii:

Vicky spunea...

te astet cu o leapsa pe blogul meu.

Tasha spunea...

Pare a fi gustoasa..cred ca voi incerca s-o fac! :)

Sarea in bucate spunea...

da, este un fel de chec.....daca te hotaresti sa-l faci pune mai mult zahar peste fructe...nu au fost asa de dulci fructele, dar a fost gustos, s-a terminat in cateva minute....l-am dus la niste prieteni cu care am luat masa:)