05.11.2009

CIORBA DE PERISOARE/MEAT BALLS SOUP/ ZUPPA DI POLPETTINE



























INGREDIENTE:
ZARZAVAT:1 MORCOV, 1 PATRUNJEL, O CEAPA, 1/2 ARDEI ROSU
CONDIMENTE:SARE, PIPER, VEGETA, BOIA DULCE
PATRUNJEL VERDE TOCAT
2-3 LINGURI BULION
SMANTANA PENTRU SERVIT
2 LINGURI ULEI

INGREDIENTE PERISOARE:
400 GR CARNE TOCATA(AM FOLOSIT CARNE DE PUI EXTRA SLABA)
2 LINGURI OREZ
1 MORCOV DAT PE RAZATOAREA MICA
PUTINA CEAPA TOCATA
PUTIN PATRUNJEL VERDE TOCAT
SARE, PIPER, BOIA DULCE, VEGETA(DUPA GUST)


PREPARARE:
INGREDIENTELE PENTRU PERISOARE SE AMESTECA BINE SI SE LASA DEOPARTE.



MORCOVUL, PATRUNJELUL SI CEAPA LE-AM DAT PE RAZATOAREA MARE. ARDEIUL GRAS L-AM TAIAT CUBULETE.
INTR-O OALA SE PUN 2 LINGURI DE ULEI DUPA CARE SE ADUAGA ZARZAVATUL SI SE LASA LA CALIT 2-3 MINUTE.














DUPA CE S-AU CALIT SE ADAUGA APA, SE POTRIVESTE DE SARE SI SE LASA SA DEA UN CLOCOT.
SE DA FOCUL LA MINIM SI INCEPEM SA FORMAM PERISOARE, DUPA CARE LE PUNEM USOR IN OALA.
SE LASA SA FIARBA LA FOC MIC, CIRCA 1 ORA DUPA CARE PUNEM 2-3 LINGURI DE BULION, OTET,DACA DORITI, SI PATRUNJELUL VERDE TOCAT.



SE AMESTECA , SI SE GUSTA. DACA ESTE NEVOIE SE MAI ADAUGA SARE, VEGETA.
DE DATA ACESTA NU AM PUS SI SMANTANA PESTE CIORBA, O SA NE PUNEM FIECARE ATUNCI CAND MANCAM.



POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu