02.11.2009

PLACINTA CU BRANZA DE VACI/COTTAGE CHEESE PIE/ TORTA DI FORMAGGIO



LA PLACINTE INAINTE....:)))))
ASA CUM POATE AU FOST CRESCUTI MULTI ALTI COPII, ASA AM CRESCUT SI EU LA BUNICA,CARE DE MICUTA M-A LASAT SA GATESC CATE CEVA LANGA EA, IMI FACUSE CHIAR UN "SORTULET" PE MASURA MEA, MA "COCOTAM" PE UN SCAUN SA AJUNG SI EU LA MASA, FRAMANTAM SI EU PUTIN ALUAT LANGA EA, MAI MULT EU IL MANCAM, ASA CRUD..POATE DE ACEEA INCA SI ACUM IMI PLACE SA GUST ATUNCI CAND FRAMANT ALUAT.
BUNICA M-A CRESCUT CU PLACINTE DIN ALUAT DOSPIT...UMPLUTE DIFERIT:VARZA, DULCEATA, BRANZA, URDA+MARAR...IMI LASA GURA APA...NU MAI POMENESC DE CEALALTA BUNICA CARE LOCUIESTE LA TARA SI NE FACEA "PALANETE", TOT UN FEL DE PLACINTE COAPTE PE VATRA, FIIND FOARTE MARI SI GUSTOASE...DOAMNE CATE BUNATATI!

DECI EU LA ACELEA LE ZIC PLACINTE, SAU PALANETE DUPA CAZ....DAR VEZI,IN FIECARE PARTE A TARII SE GATESTE DIFERIT, DECI PENTRU MINE RETETA DE MAI JOS, S-O NUMI EA PLACINTA, DAR PENTRU MINE MAI MULT S-AR PUTEA NUMI PRAJITURA!

NU CONTEAZA ORICUM...CA TOATE SUNT LA FEL DE GUSTOASE, NU CRED SA EXISTE PERSOANE CARE SA REFUZE O BUCATA DE PLACINTA, FIE EA DIN ALUAT DOSPIT, FIE CU FOI DE PLACINTA!


INGREDIENTE:
1 PACHET FOI DE PLACINTE
500 GR BRANZA DE VACI
4 OUA
COAJA DE LA O PORTOCALA
ZAHAR DUPA GUST
2-3 LINGURI SMANTANA
2-3 LINGURI GRIS
VANILIE
O MANA DE STAFIDE
ULEI/UNT TOPIT PT UNS FOILE

PREPARARE:
BRANZA DE VACI IMPREUNA CU OUALE, ZAHARUL, VANILIA, COAJA PORTOCALA, SMANTANA, GRISUL SE AMESTECA FOARTE BINE. LA SFARSIT SE ADAUGA STAFIDELE.
FOILE DE PLACITE LE-AM IMPARTIT IN JUMATATE.
SE UNGE O TAVA CU UNT SI SE PRESARA PUTIN GRIS, DUPA CARE SE ASEAZA O FOAIE, SE UNGE CU ULEI SAU UNT TOPIT, ALTA FOAIE, ULEI/UNT SI TOT ASA PANA TERMINAT JUMATATE DIN FOI.
COMPOZITIA DE BRANZA SE TOARNA UNIFORM PESTE FOI , DUPA CARE SE ACOPERA CU CELELALTE FOI(FOAIE,ULEI, FOAIE, ULEI...TOT ASA PANA LE TERMINAM).
DEASUPRA SE UNGE CU ULEI/UNT SI SE DA LA CUPTOR(180 GRADE) PENTRU 30-40 DE MINUTE, SAU PANA SE RUMENESTE FRUMOS.

POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu