09.11.2009

TORT AMANDINA/AMANDINA CAKE/ TORTA AMANDINA








AZI FIIND INVITATI LA ZIUA DE NASTERE A UNEI BUNE PRIETENE, AM ZIS SA-I FAC UN TORT AMANDINA.....IMI POMENISE EA CEVA CA I-AR FI POFTA DE AMANDINE!
ASA CA...AM CAUTAT RETETA PE NET.....STIAM DEJA DE LA O PRIETENA CUM SE FACE CREMA, DAR VROIAM SA STIU EXACT SI RESTUL...ASA CA DUPA UN "SEARCH" AM ALES RETETA DE PE BLOGUL BUCATARESELOR VESELE(CREMA FIIND EXACT CUM STIAM EU CA SE FACE)


AM MODIFICAT PUTIN RETETA, IN SENSU CA AM FACUT CANTITATE MAI MICA...SI ALTE MICI MODIFICARI:))

INGREDIENTE BLAT:

10 OUA
10 LINGURI DE ZAHAR
6 LINGURI DE FAINA
4 LINGURI DE CACAO
ESENTA DE ROM
UN VARF DE CUTIT DE PRAF DE COPT

INGREDIENTE CREMA:
500 ML DE FRISCA LICHIDA
500 GR CIOCOLATA(CU LAPTE AM PUS EU)

INGREDIENTE SIROP:
300 ML APA
300 GR ZAHAR
ESENTA ROM

GALZURA:
500 GR ZAHAR
250 GR APA
50 GR MIERE

DECOR:
250 ML FRISCA



PREPARARE BLAT:
AM AMESTECAT TOATE INGREDIENTELE, IN AFARA DE FAINA, CU MIXERUL PANA SI-AU DUBLAT VOLUMUL, DUPA CARE AM ADAUGAT PE RAND SI FAINA.
SE PUNE BLATUL LA COPT PENTRU APROX 20 DE MINUTE.




PREPARARE CREMA:
CREMA SE PREPARA CU O SEARA INAINTE.
FRISCA LICHIDA SE AMESTECA IMPREUNA CU CIOCOLATA ,PE FOC,PANA SE TOPESTE CIOCOLATA. SE LASA SA SE RACEASCA SI SE DA LA FRIGIDER PANA A 2 ZI, DUPA CARE SE BATE CU MIXERUL 4-5 MINUTE, IMPREUNA CU ESENTA DE ROM.

PREPARARE SIROP:
SE AMESTECA ZAHARUL CU APA SI SE PUNE LA FOC MIC, PANA SE TOPESTE ZAHARUL. DUPA CE S-A RACIT SE ADAUGA ROMUL.
IN RETETA BUCATARESELOR VESELE TREBUIA ADAUGATE SI 2 LINGURI DE CACAO, EU NU AM PUS.

FONDANTUL:
ACUM EU AICI AM INTAMPINAT PROBLEME, NU AM REUSIT SA FAC IN MODUL IN CARE SE EXPLICA PE BLOGUL BUCATARESELOR VESELE.
VA ROG SA VEDETI RETETA LOR......
MI-E NU MI S-A SOLIDIFICAT, ASA CA AM ADAUGAT CIOCOLATA ,PUTIN UNT, PANA MI S-A PARUT MIE CA ESTE O GLAZURA BUNA.




ASAMBLARE:
BATUL COPT SI RACIT, SE TAIE IN 2.
INTR-O FORMA CU PERETI DETASABILI , AM PUS JUMATE DE BLAT, L-AM INSIROPAT CU JUMATE DIN CANTITATEA DE SIROP, AM PUS PESTE CREMA, APOI CELALAT BLAT(INSIROPAT).





AM DAT TORTUL LA RECE.
AM VRUT INITIAL SA LE TAI IN BUCATI MICI, ASA CU SE FACE SI LA COFETARIE, DAR AM CONSTATAT CA CREMA ERA PUTIN CAM MOALE...ASTA DUPA CE AM TAIAT O LINIE DIN BLAT.....ASA CA, L-AM MAI DAT PUTIN LA CONGELATOR SI AM ZIS CA O SA-L LAS SUB FORMA DE TORT....

AM TURNAT GLAZURA DE CIOCOLATA PESTE,SI AM LASAT SA SE INTAREASCA.

CA SI DECOR MAI INTAI AM TRASAT LINIII CU CIOCOLATA ALBA, DUPA CARE AM FACUT ROZETE(DACA ASA SE NUMESC) DIN FRISCA.
JUMATATE DIN FRISCA AM AMESTECAT-O CU GALZURA RAMASA SA FIE MARONIE.

ACUM NU A IESIT CEVA SPECTACULAR, AM STAT PROST AZI CU IMAGINATIA....DAR SPER MACAR SA FIE GUSTOS SI SA-I FAC O PLACERE PRIETENEI MELE SI SA SEMENE CAT MAI MULT LA GUST CU AMANDINA DE LA COFETARIE.


LA MULTI ANI IOANA, SA FI SANATOASA SI SA AI TOT CE-TI DORESTI!


POFTA BUNA.
Trimiteți un comentariu