09.11.2009
TORT AMANDINA/AMANDINA CAKE/ TORTA AMANDINA
AZI FIIND INVITATI LA ZIUA DE NASTERE A UNEI BUNE PRIETENE, AM ZIS SA-I FAC UN TORT AMANDINA.....IMI POMENISE EA CEVA CA I-AR FI POFTA DE AMANDINE!
ASA CA...AM CAUTAT RETETA PE NET.....STIAM DEJA DE LA O PRIETENA CUM SE FACE CREMA, DAR VROIAM SA STIU EXACT SI RESTUL...ASA CA DUPA UN "SEARCH" AM ALES RETETA DE PE BLOGUL BUCATARESELOR VESELE(CREMA FIIND EXACT CUM STIAM EU CA SE FACE)
AM MODIFICAT PUTIN RETETA, IN SENSU CA AM FACUT CANTITATE MAI MICA...SI ALTE MICI MODIFICARI:))
INGREDIENTE BLAT:
10 OUA
10 LINGURI DE ZAHAR
6 LINGURI DE FAINA
4 LINGURI DE CACAO
ESENTA DE ROM
UN VARF DE CUTIT DE PRAF DE COPT
INGREDIENTE CREMA:
500 ML DE FRISCA LICHIDA
500 GR CIOCOLATA(CU LAPTE AM PUS EU)
INGREDIENTE SIROP:
300 ML APA
300 GR ZAHAR
ESENTA ROM
GALZURA:
500 GR ZAHAR
250 GR APA
50 GR MIERE
DECOR:
250 ML FRISCA
PREPARARE BLAT:
AM AMESTECAT TOATE INGREDIENTELE, IN AFARA DE FAINA, CU MIXERUL PANA SI-AU DUBLAT VOLUMUL, DUPA CARE AM ADAUGAT PE RAND SI FAINA.
SE PUNE BLATUL LA COPT PENTRU APROX 20 DE MINUTE.
PREPARARE CREMA:
CREMA SE PREPARA CU O SEARA INAINTE.
FRISCA LICHIDA SE AMESTECA IMPREUNA CU CIOCOLATA ,PE FOC,PANA SE TOPESTE CIOCOLATA. SE LASA SA SE RACEASCA SI SE DA LA FRIGIDER PANA A 2 ZI, DUPA CARE SE BATE CU MIXERUL 4-5 MINUTE, IMPREUNA CU ESENTA DE ROM.
PREPARARE SIROP:
SE AMESTECA ZAHARUL CU APA SI SE PUNE LA FOC MIC, PANA SE TOPESTE ZAHARUL. DUPA CE S-A RACIT SE ADAUGA ROMUL.
IN RETETA BUCATARESELOR VESELE TREBUIA ADAUGATE SI 2 LINGURI DE CACAO, EU NU AM PUS.
FONDANTUL:
ACUM EU AICI AM INTAMPINAT PROBLEME, NU AM REUSIT SA FAC IN MODUL IN CARE SE EXPLICA PE BLOGUL BUCATARESELOR VESELE.
VA ROG SA VEDETI RETETA LOR......
MI-E NU MI S-A SOLIDIFICAT, ASA CA AM ADAUGAT CIOCOLATA ,PUTIN UNT, PANA MI S-A PARUT MIE CA ESTE O GLAZURA BUNA.
ASAMBLARE:
BATUL COPT SI RACIT, SE TAIE IN 2.
INTR-O FORMA CU PERETI DETASABILI , AM PUS JUMATE DE BLAT, L-AM INSIROPAT CU JUMATE DIN CANTITATEA DE SIROP, AM PUS PESTE CREMA, APOI CELALAT BLAT(INSIROPAT).
AM DAT TORTUL LA RECE.
AM VRUT INITIAL SA LE TAI IN BUCATI MICI, ASA CU SE FACE SI LA COFETARIE, DAR AM CONSTATAT CA CREMA ERA PUTIN CAM MOALE...ASTA DUPA CE AM TAIAT O LINIE DIN BLAT.....ASA CA, L-AM MAI DAT PUTIN LA CONGELATOR SI AM ZIS CA O SA-L LAS SUB FORMA DE TORT....
AM TURNAT GLAZURA DE CIOCOLATA PESTE,SI AM LASAT SA SE INTAREASCA.
CA SI DECOR MAI INTAI AM TRASAT LINIII CU CIOCOLATA ALBA, DUPA CARE AM FACUT ROZETE(DACA ASA SE NUMESC) DIN FRISCA.
JUMATATE DIN FRISCA AM AMESTECAT-O CU GALZURA RAMASA SA FIE MARONIE.
ACUM NU A IESIT CEVA SPECTACULAR, AM STAT PROST AZI CU IMAGINATIA....DAR SPER MACAR SA FIE GUSTOS SI SA-I FAC O PLACERE PRIETENEI MELE SI SA SEMENE CAT MAI MULT LA GUST CU AMANDINA DE LA COFETARIE.
LA MULTI ANI IOANA, SA FI SANATOASA SI SA AI TOT CE-TI DORESTI!
POFTA BUNA.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
Acest tort arată superb...
ca gust cred că este un deliciu..
Draga mea eşti invitată la mine
pe blog să îţi ridici leapşa,
primită de la Tiza mea,"elena marin-alexe"o dau şi eu mai departe.
O zi superbă îţi doresc!
a fost f bun, eu acasa in romania nu prea imi luam amndine...dar am intrebta pe toata lumea daca seamana cu cea de la cofetarie...ma bucur ca a placut, e buna.....:)
Amandina este una dintre prajiturile mele preferate!..iar poza asta arata extraordinar!..Bravo!
multumesc shari!ca si decor nu-mi place, poate trebuia sa pun mai puna frisca....dar gustul era super...a placut la toata lumea!din decembrie incep un curs de decorta torturi...dupa ce-l termin o sa stiu mai bine sa decorez:)))te pup!
imi place,imi place tare cum arata ,insa e total diferita reteta fata de amandina pe care o ador si o devorez eu.
acolo e multa esenta de rom:si in crema,si in sirop cate o esenta si crema e facuta din unt sau margarina cu zahar pudra,galbenusuri si cacao.
oricum arata bine si nu ma indoiesc c-a fost bun.
bravo.
GABY DRAGA, NU SUNT EXPERTA SA SPUN CARE ESTE RETETEA ORIGINALA DE AMANDINA, DAR IN MODUL ACESTA MI-A ZIS CA SE FACE CHIAR O PERSOANA COFETAR, UN BLAT DE CACAO, CREMA GANACHE, SI FONDANT.MIE FONDANTUL NU MI-A IESIT SI L-AM MODIFICAT, ROM AM PUS SI IN BLAT SI IN CREMA.ORICUM NU ERAM FANA AMANDINA, AM FACUT-O PT CA STIAM CA II PLACE SARBATORITEI.
NU CONTEAZA ORICUM, PT CA S-A DEVORAT SI A FOST UN SUCCES.....:))
MERCI DE VIZITA!
EU ZIC SA INCERCI RETETA...SI IMI POTI SPUNE DACA SE ASEAMANA CU CEA DE LA COFE.....! TE PUP!
Doamne ce m-ai bucurat !amandina e prajitura mea preferata...multumesc din suflet pentru reteta,o s-o fac de ziua fetei mele,arata super!
NU AI DE CE SA-MI MULTUMESTI...NU SUNT UNICA CARE A POSTAT RETETA! ESTI TARE DRAGUTA! SPER SA-TI REUSEASCA!, SA TE UITI SI PE ALTE BLOGURI PENTRU RETETA! SPER SA-TI IASA SI SA VA PLACA! TE PUP! PE GOOGLE SCRIE "RETAT AMNDINA" DAR DA CLIC LA IMAGES...SA-TI DE REZULTAT CU POZELE AMNDINELOR SI AI DE UNDE ALEGE:))OZI FRUMOASA SA AI!
I've read several good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to make such a magnificent informative web site.
[url=http://buyneopoints02.wordpress.com/ ]buy neopoints[/url]
RebeccaD72
cialis and alcohol sort by
- [url=http://buycialis-us.com/#pwww.blogger.com]buy cialis online
[/url] cialis 20 mg 12 table total posts
cialis cost with insurance last activity
Trimiteți un comentariu