20.11.2009

CHEESECAKE



PORNIND DE LA RETETA TEODOREI DE CHEESECAKE( ), CAREIA II MULTUMESC PENTRU INSPIRATIE, AM PRESTAT UN FOARTE BUN CHEESECAKE, DIN CARE SAVUREZE CHIAR ACUM ...HMMMMM CE BUN ESTEEE!:)

INGREDIENTE:

Pentru Blat:
300 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
50 gr ciocolata cu lapte


Pentru crema:
500 gr branza philadelphia+ 400 gr branza ricotta
250 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
coaja si zeama de la o lamaie
zahar dupa gust am pus eu
esenta de vanilie


Pentru topping:
600 gr fructe de padure inghetate
50 gr zahar
50 ml suc de portocale
2 pliculete gelatina


PREPARARE:

AM TAPETAT CU FOLIE TRANSPARENTA O FORMA ROTUNDA DE TORT.
BISCUITII SE MACINA.
UNTUL SI CIOCOLATA SE PUN LA TOPIT, DUPA CARE SE AMESTECA CU BISCUITII MACINATI. COMPOZITIA SE UNIFORMIZEAZA IN FORMA DE TORT SI SE DA LA RECE PANA PREPARAM CREMA.




SE PUNE GELATINA IN 50 ML APA RECE SA SE UMFLE.
BATEM FRISCA CU MIXERUL SI O DAM DEOPARTE LA RECE.
BRANZA(PHILADELPHIA+RICOTTA)SE AMESTECA BINE CU ZAHAR(DUPA GUST)VANILIA , COAJA SI ZEAMA DE LAMAIE.
LA CREMA DE BRANZA SE ADAUGA SI FRISCA BATUTA SI SE OMOGENIZEAZA BINE.
GELATINA SE PUNE LA FOC MOALE SA SE TOPEASCA, DAR ATENTIE SA NU FIARBA, DUPA CARE SE ADAUGA LA CREMA SI SE AMESTECA BINE.

SE SCOATE BLATUL DE BISCUITI DE LA RECE PESTE CARE SE PUNE CREMA DE BRANZA SI SE NIVELEAZA .DAM LA RECE, TIMP IN CARE PREPARAM TOPPING-UL.


SE REPETA OPERATIUNEA CU GELATINA, ADICA SE PUNE LA INMUIAT IN 50 ML APA RECE.
FRUCTELE PE JUMATE DEZGHETATE SE AMESTECA CU 5O ML SUC DE PORTOCALE SI 50 GR DE ZAHAR SI SE PUN LA FOC MOALE SI SE LASA SA DEA UN CLOCOT.
ASA...APOI GELATINA SE PUNE SI EA LA FOC MOALE SA SE TOPEASCA , DUPA CARE SE ADAUGA LA FRUCTE.

SE SCOATE DE LA RECE CHEESECAKE-UL PESTE CARE SE ADAUGA TOPPING-UL DE FRUCTE SI SE DA DIN NOU LA RECE PENTRU 3-4 ORE SA SE INGHEGE BINE.






A IESIT O BUNATATE.....SI DE CIUDA IMI MAI TAI O FELIE:)))


POFTA BUNA!

13 comentarii:

Daniela Addario spunea...

Ce bunatate servesti tu acolo ?!!! O feliuta fur si eu, ca arata prea bine. Pupici si week-end placut !

Tasha spunea...

Ai mila de noi!!!!nu posta asa retete grozave in post...salivez!!!! ;)
Ti-a iesit extraordinar de bine!

Sarea in bucate spunea...

cu mare placere daniela, iti fac si o cafea langa:)))

Sarea in bucate spunea...

tasha, imi cer scuze tie si celorlate doamne care tin post, recunosc ca nu reusesc sa tin post, dar incerc in alte moduri sa-i multumesc DOMNULUI pentru tot ce am, si sper sa Ma ierte!:)

Federica Simoni spunea...

splendido questo dolce!

Sarea in bucate spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sarea in bucate spunea...

GRAZIE FEDERICA!SOLO DIMMI SI DESIDERI LA RICETTA IN ITALIANO! UNA BELLA GIORNATA!

fiorix spunea...

Ciao carissima bello il tuo blog..!questa cheese è favolosa!una domanda,posso?sei originaria italiana?

Sarea in bucate spunea...

ciao anche a te! non sono oiginaria italiana, sono rumena, ma o visuto per un anno in italia!e adeso sono in canada con mio marito e nostro figlio da 22 mesi.una bella giornata!

Federica Simoni spunea...

ciao! grazie! sei molto gentile! ho usato google traduttore per la ricetta!! ti auguro una splendida domenica!! ciaooooooooooooo

Sarea in bucate spunea...

per niente! ma so che google traduttore non pou tradurre molto bene, e se hai bisogno di aiuto perfavore dimmi! baci

giovanna spunea...

salut,
am vrut doar sa iti zic ca fac cheesecake-ul asta usor modificat, sub forma de tort, pentru unul din torturile de craciunul asta. o sa iti zic cum a iesit
te pup

Sarea in bucate spunea...

sa nu uiti!! sper sa iasa mai bun decat al meu:)