03.01.2010

PLACINTE CU BRANZA




LA BUNICA ACASA AM CRESCUT CU PLACINTE, BRANZOICI....HMMM CE BUNE LA FACE BUNI.....MEREU O AJUTAM LA COPT, FACEAM SI EU LANGA EA CATE O PLACINTA, DAR MAI MULT MANCAM ALUAT CRUD, CEEA CE FAC SI IN ZIUA DE AZI, MEREU RUP CATE O BUCATICA SI MANANC ASA CRUD:))

AM FACUT PUTINE, DOAR 5....(5 PULPE , 5 PLACINTE. HAHAHAHA, AM CEVA CU 5:))
3 LE-AM UMPLUT CU TELEMEA SI 2 CU CASCAVAL.
PENTRU ALUAT AM FOLOSIT:
2 CANI DE FAINA
1 PLIC DE DROJDIE USCATA
1 CANA LAPTE
SARE
O LINGURITA RASA DE ZAHAR
ULEI


PREPARARE:
FAINA AM PUS-O INTR-UN VAS MAI INALT, IN CARE AM PUS CAM O LINGURITA DE SARE SI AM AMESTECAT-O BINE.
LAPTELE IMPREUNA CU ZAHARUL SI CAM 3 LINGURI DE ULEI LE-AM PUS LA INCALZIT, DOAR CAT SA FIE UN PIC CALDUT. AM PUS IN EL DROJDIA USCATA SI AM LASAT-O SA SE DIZOLVE, DUPA CARE L-AM TURNAT PESTE FAINA SI AM MAI LASAT 15 MINUTE .
DIN TOATE AM FRAMANTAT UN ALUAT , PANA NU S-A MAI PRINS DE PERETII VASULUI( AM MAI ADAUGAT PUTIN ULEI LA FRAMANTAT.)
L-AM LASAT LA DOSPIT CAM 1 ORA.
AM ULEIAT SUPRAFATA DE LUCRU DUPA CARE ALUATUL DOSPIT L-AM IMPARTIT IN 5 PARTI EGALE, IAR FIECARE BUCATA AM INTINS-O IN FORMA DE CERC, AM PUS UMPLUTURA IN MIJLOC, AM IMPACHETAT UMPLUTUTA, SI AM RENTINS ALUATUL.M-AM EXPRIMAT BINE?ORICUM CRED CA STIE TOATA LUMEA CUM SE FAC PLACINTELE:)))
SE PROCEDEAZA LA FEL CU TOATE SI SE MAI LASA SE SE ODIHNEASCA CA 10 MINUTE.
LE-AM PRAJIT , PE AMBELE PARTI ,IN ULEI.
SE POT SERVI SIMPLE SAU CU SMANTANA DEASUPRA!

POFTA BUNA!

10 comentarii:

giovanna spunea...

uau ce pofta mi s-a afcut......
imi plac si mie tare mult, dar eu nu am afcut niciodata. poate ma incumet si eu acum ca am vazut reteta.
o s ate anunt.
iar cele de craciun toate super!
felicitari.

Pofticioasa Sefa spunea...

Yum, nu am mai mancat de mult placinte cu branza. Bunica mea facea exact asa si mi-e dor de placintutele ei. Poate ar trebui sa ma pun pe treaba!

Pana atunci, as vrea sa-ti urez La Multi Ani! si sa ai parte de tot ceea ce iti doresti in noul an. Daca vrei sa o iei, ti-am lasat o leapsa la mine pe blog. :) Pupici multi!

Mariana spunea...

Super bine arata!si bune ,bune!

maria mihalache spunea...

Imi lasa gura apa..............

Dana Mariette spunea...

Mmmm...cred ca-s delicioase!!!

Sarea in bucate spunea...

sunt bune....eu am crescut cu ele....si am sa le mai fac si cu alte umpluturi:))la inceput cand le faceam nu-mi ieseau mereu bune, adica aluatul ramanea la mijloc necopt....dar nu m-am lasat...totul porneste de la consistenta aluatului si nu trebuie sa fie groase cand le facem....!va pup si multumesc de vizia!:)

diviana spunea...

Am intrat pe blogul tau sa-mi revendic premiul :) si desigur sa iti urez un 2010 imbelsugat, multa sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor.
Acum ca am ajuns la dorinte te provoc la "leapsa 10 dorinte pentru 2010", desigur daca doresti sa le impartasesti cu noi :)

A..., sa nu uit, mi-ai facut o pofta cu placintele tale, cand voi avea timp cu siguranta voi incerca reteta ta :)
Te pup

Nina spunea...

Hello "just you"...(cum te cheama?)
eu nu prea am timp de vizitat si comentat, dar ma straduiesc pe cit posibil. Felicitari pentru toate preparatele tale gustoase si aspectoase cu care faci pofta la toti vizitatorii tai!
Complimente si mult succes cu noile rezolutii pe 2010! :)))

Elena Toma spunea...

Of, of, ce pofta mi-ai facut cu placintele tale! Bunica mea le facea un pic altfel, deci precis o sa le incerc si pe astea. Sa dea bunul Dumnezeu sa-ti indeplinesti TOATE dorintele, mari sau marunte pentru 2010. Si sa vad si acest blog crescand MARE ca inima stapanei!

Sarea in bucate spunea...

elana draga, si bunica nu pune lapte in aluat, ci apa....ei oricum ii ies mai bune decat mie....si le umple la fel, cu branza, varza, urda, dulceata....bune bune! daca aluatul iasa bun...si placintele ies bune:)))ce desteapta sunt:))))