07.01.2010

MACAROANE CU BRANZA/MAC AND CHEESE/MACCHERONI AL FORMAGGIO




PENTRU IERI SEARA AM ZIS DE CE SA NU FAC NISTE MACAROANE CU BRANZA, IN STIL AMERICAN...ASA CA AM DAT UN SEARCH PE GOOGLE SI CAM TOATE RETETELE DE "MAC AND CHEESE" ERAU DESTUL DE ASEMANATOARE, ASA CA NEURMAND O RETETA ANUME AM TRECUT LA TREABA.
INGREDIENTELE SUNT LA "OCHI", DAR V-AS SFATUI SA URMATI O RETETA CARE VA PLACE, EU AM FACUT MAI MULT DUPA CAPUL MEU:))

INGREDIENTE:
PUTIN UNT
O LINGURA DE FAINA
PUTIN LAPTE
2-3 LINGURI SMANTANA
CASCAVAL RAS(AM FOLOSIT CASCAVAL AFUMAT SI GOUDA)
PASTE(EU AVUT PUTINE PASTE, 100GR SI AM COMPLETAT CU TAIETEI) HAHAHAHA, DE AIA V-AM ZIS SA URMATI O RETETA NU PE MINE:)))
SARE SI PIPER DUPA GUST


PREPARARE:
PASTELE SE PUN LA FIERT DUPA INSTRUCTIUNILE DE PE AMBALAJ.
UNTUL SE PUNE INTR-O CRATICIOARA LA TOPIT, SE ADAUGA FAINA SI SE PRAJESTE 1 MINUT, SE ADUAGA PUTIN LAPTE, SE LASA SA DEA UN CLOCOT, SE PUNE SI SMANTANA, APOI CASCAVALUL SI SE LASA PANA S-A TOPIT TOT CASCAVALUL.
SE SAREAZA SI PIPEREAZA DUPA GUST.

IN ACEST SOS SE PUN PASTELE SI APOI TRANSFERAM TOTUL INTR-UN VAS REZISTENT LA FOC SI-L INTRODUCEM IN CUPTOR PENTRU APROXIMATIV 20 DE MINUTE, LA 200 DE GRADE.









SUNT BUNE, CREMOASE. DATA VIITOARE AM SA URMEZ INTOCMAI O RETETA AMERICANA, IN CARE SE FOLOSESTE 4 FELURI DE CASCAVAL, CHIAR PUN SI BACON...DAR PANA ATUNCI MA MULTUMESC CU VERSIUNEA MEA:))


POFTA BUNA!

2 comentarii:

Federica Simoni spunea...

questi maccheroni devono essere buonissimi buonissimi!

Sarea in bucate spunea...

Ciao Federica! sono molto gustosi, molto popolare negli esseri America! ma penso che in Italia sono meno di pasta con formaggio, giusto? baci