02.03.2010

FOCACCIA CU ROSIOARE SI OREGANO/FOCACCIA WITH CHERRY TOMATOES AND OREGAN/FOCACCIA CON POMODORINI E ORIGANO





RETETA AM GASIT-O PE ACEST SITE:http://ricette.giallozafferano.it/Focaccia-con-pomodorini-e-origano.html

INGREDIENTE:
600 GR FAINA
350 ML APA CALDUTA
25 GR DROJDIE
15 GR DE SARE
4 LINGURI ULEI DE MASLINE
2 LINGURITE DE ZAHAR

PENTRU PUS DEASUPRA:
500 GR ROSII CHERRY
OREGANO
1/2 PAHAR ULEI DE MASLINE
SARE


PREPARARE:
CERNEM FAIANA INTR-UN CASTRON,APOI PRESARAM SAREA SI AMESTECAM.
INTR-UN VAS MIC PUNEM APA CALDUTA, ADAUGAM DROJDIA,ULEIUL SI ZAHARUL SI AMESTECAM BINE SI LASAM CATEVA MINUTE, DUPA CARE INCEPEM SA FRAMANTAM.
MIE MI-A MAI INTRAT PUTINA APA, POATE INCA 50 DE ML.
LASAM ALUATUL LA DOSPIT 2-3 ORE, SAU PANA ISI DUBLEAZA VOLOMUL.
ROSIILE LE SPALAM , LE TAIEM PE JUMATATE SI LE STRANGEM INTRE DEGETE SA SCOATEM SEMINTELE AFARA.
DUPA CE ALUATUL A DOSPIT, TAPETAM CU HARTIE DE COPT O TAVA, PUNEM PUTIN ULEI PESTE HARTIE,APOI PUNEM ALUATUL IN TAVA SI IL INTINDEM CU MANA, PRESAND CU DEGETELE IN ALUAT ASTFEL CA SA PATRUNDA ULEIUL IN ALUAT...NU STIU DACA MA EXPRIM BINE.



APOI PUNEM ROSIILE PE TOATA SUPRAFATA,LE PRESAM IN ALUAT,PRESARAM SARE, OREGANO IAR LA SFARSIT STROPIM ALUATUL CU ULEI.



EU AM FOLOSIT O TAVA MAI MICA, TREBUIE O TAVA MAI MARE SA IASA MAI SUBTIRE FOCACCIA...MIE MI-A IESIT MAI INALTA..DAR NU CONTEAZA CA ESTE SUPER BUNA.
PUTETI INTRA PE SITE-UL DE PE CARE AM LUAT RETETA SI POZELELE SUNT FOARTE EXPLICATIVE, IN CAZUL IN CARE NU M-AM FACUT INTELEASA.


POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu