RETETA O AM DE LA O PRIETENA....MERCI D.!
1 KG DE CARTOFI VECHI
300 GR FAINA
1 OU
SARE
PREPARARE:
EU AM RESPECTAT INTOCMAI RETETA,LUATA DE PE UN SITE ITALIAN,DAR COMPOZITIA MEA A FOST MOALE..ASA CA SA NU RADETI DE GNOCCHI MEI, SUNT URATI, DAR AU FOST GUSTOSI.
DECI, CARTOFII SE PUN LA FIERT IN COAJA, APOI SE LASA SA SE RACEASCA SI SE CURATA DE COAJA SI SE PISEAZA CA SI PENTRU PIURE.
SE ADAUGA OUL,SAREA SI FAINA SI SE FRAMANTA CU MANA.
APOI FORMAM GNOCCHI..AICI NU PREA VA POT DA SFATURI, INTRUCAT SI MIE MI-AU DAT BATAI DE CAP....EVETUAL II PUTETI CUMPARA GATA FACUTI:)
DUPA CE I-ATI FACUT II PUNETI LA FIERT , LA FOC POTRIVIT, IAR CAND IES LA SUPRAFATA SUNT GATA.
II SCOATETI CU O PALETA SI-I PUNETI DIRECT IN TAVA CARE URMEAZA S-O BAGATI LA CUPTOR.
1 1/2 PAHAR VIN ALB SEC
1 1/3 FRISCA PENTRU GATIT
IN JUR DE 300 GR BR. GORGONZOLA
SARE SI PIPER DUPA GUST.
PREPARARE:
INTR-UN VAS PUNETI VINUL LA FOC IUTE SI LASAM PANA SCADE LA JUMATATE.
DAM FOCUL MIC ,ADAUGAM FRISCA SI MAI LASAM SA FIARBA CATEVA MINUTE, APOI PUNEM SI BRANZA, SAREA SI PIPERUL SI LASAM SA FIARBA LA FOC POTRIVIT 15 MINUTE,AMESTECAND DIN CAND IN CAND.
8 comentarii:
sa iti fie de bine!
ma inebunesti cu retetele tale.
arata tare bine!
Nu am mancat niciodata Gnochi. Si nici gorgonzola:)) Dar nu e timpul pierdut nu?:))
Pupici
Unul din sosurile mele preferate.
Te aspept la cules de premii, e toamna doar.
merci giovanna:)daca as fi fost acasa ti-as fi adus si tie:))
@geta:multumesc frumos!
@bianca:sa sti ca si eu acum am papat pt prima data gorgonzola, gnocchi mai mancasem in italia, dar cu sos rosu:)
@maria: multumesc pentru premii:))
jm,m-ai lovit cu reteta asta pentru ca eu uibesc tare sosul gorgonzola.gnochi n-am mancat,dar cred ca sunt buni.parca ar fi aluatul de la galustile cu prune.
da pansy...asa sunt gnocchi,gen aluat pt galuste...mie mi-au placut mult,desi m-a speriat un pic sosul de gorgonzola..nefiind fana a branzeturilor cu mucegai...mi-a super placut:)
Vai ce bine arata!!! suuupeeer!!!i-mi plac la nebunie gnocchi!pupici!
Trimiteți un comentariu