30.04.2010

IAHNIE DE FASOLE CU CIOLAN AFUMAT


INGREDIENTE:

1 CONSERVA FASOLE BOABE(ALBE)

1 CIOLAN ,MAI MIC, AFUMAT

1 MORCOVEL

1 CEAPA

1 LINGURA CONCENTRAT DE ROSII

2 LINGURI SMANTANA(OPTIONAL)

SARE, PIPER, VEGETA

FOI DE DAFIN



PREPARARE:

SE CURATA CEAPA SI MORVOVUL . CEAPA SE TOACA MARUNT, IAR MORCOVUL SE DA PE RAZATOAREA MARE.

CIOLANUL SE SPALA SI SE DEZOSEAZA, APOI SE TAIE BUCATELE MAI MICI.

INTR-O OALA AM PUS PUTIN ULEI, CEAPA, MORCOVUL SI CIOLANUL.

LE-AM CALIT CATEVA MINUTE, AM PUS 1 CANA DE APA SI CONCENTRATUL DE ROSII, FOI DE DAFIN SI AM LASAT SA FIARBA 10-15 MINUTE, CAT SA FIE FIERT MORCOVUL.

AM ADAUGAT SI FASOLEA DIN CONSERVA , AM PUS CONDIMENTE SI AM LASAT SA DEA UN CLOCOT.

DUPA CE AM STINS FOCUL, AM PUS SI 2 LINGURI DE SMANTANA.



POFTA BUNA!


27.04.2010

MENIUL DE AZI/TODAY'S MENU/IL MENU DI OGGI



PENTRU AZI AM PREGATIT CREVETI, PULPE DE PUI LA CUPTOR SI OREZ.
CREVETII I-AM PREGATIT IN PUTIN UNT, USTUROI SI ZEAMA DE LAMAIE, GARNISITI CU PATRUNJELE VERDE.
OREZULUI ,DUPA CE A AFIERT, I-AM PUS UN CUBULET DE UNT SI PUTIN PARMEZAN RAS, SA-I DAU UN GUST MAI BOGAT, IAR PULPELE SUNT DOAR CONDIMENTATE SI FACUTE LA CUPTOR.
NIMIC DEOSEBIT, DAR GUSTOS SI RAPID.

POFTA BUNA!



MAI JOS SUNT CATEVA POZE FACUTE LALELELOR DIN GRADINA MEA:))





24.04.2010

"PRAJITURA A LA DANEZA"/ "DANEZA" CAKE / TORTA "DANEZA"


AZI VA ATRAG ATENTIA CU PRAJITURA DANEZEI...FOARTE BUNA, DE MULTA VREME AM ZIS CA O FAC, AZI UITE CA IA VENIT RANDUL:)
EU AM FACUT DOAR JUMATATE DE RETETA , CU UNELE MODIFICARI :)
PENTRU RETETA ORIGINALA VA ROG SA-I VIZITATI BLOG-UL: www.daneza13.blogspot.com

INGREDIENTE BLAT:
3 OUA
3 LINGURI DE ZAHAR
1/2 LINGURA APA
4 LINGURI FAINA
1/2 LINGURITA PRAF DE COPT




SE SEPARA GALBENUSURILE DE ALBUSURI. ALBUSURILE SE BAT SPUMA SI SE LASA DEOPARTE.
GALBENUSURILE SE SPUMEAZA CU ZAHARUL, APOI SE ADAUGA APA,FAINA SI PRAFUL DE COPT SI SE MIXEAZA BINE.
SE ADAUGA SI ALBUSURILE SPUMA SI AMESTECAM USOR CU O SPATULA.
COMPOZITIA SE PUNE INTR-O TAVA ROTUNDA DE TORT SI SE COACE LA 175 DE GRADE PENTRU 20 DE MINUTE. SE SCOATE SI SE LASA LA RACIT.

INGREDIENTE CREMA 1:
250 ML FRISCA LICHIDA
1 PLIC INTARITOR FRISCA
3 LINGURI ZAHAR PUDRA
120 ML IAURT CU FRUCTE
1 PLIC DE GELATINA
150 GR FRUCTE DE PADURE




AM BATUT FRISCA IMPREUNA CU ZAHARUL PUDRA SI INTARITORUL DUPA CARE AM DAT-O LA FRIGIDER.
IAURTUL L-AM AMESTECAT CU FRUCTELE DE PADURE.
GELATINA AM INMUIAT-O IN PUTINA APA DUPA CARE AM PUS-O LA MICROUNDE 20 DE SECUNDE .
AM AMESTECAT-O CU IAURTUL, IAR LA SFARSIT AM PUS SI FRISCA BATUTA.

BLATUL FIIND DEJA RACIT,L-AM TAIAT IN 2, AM TAPETAT ACEEASI FORMA IN CARE AM COPT BLATUL, CU FOLIE TRANSPARENTA,AM PUS O FOAIE DE BLAT,L-AM INSIROPAT CU PUTIN LAPTE SI AM TURNAT PESTE TOATA CREMA 1. AM DAT LA RECE.

INGREDIENTE CREMA DE VANILIE:
2 OUA
75 GR ZAHAR
30 GR AMIDON
400 ML LAPTE
30 GR UNT
ZEAMA DE LAMAIE
ESENTA DE VANILIE
2 PLICULETE CU GELATINA




SE AMESTECA BINE TOATE INGREDIENTELE,IN AFARA DE GELATINA SI UNT SI SE PUN INTR-UN VAS REZISTENT LA FOC.
SE FIERBE CREMA LA FOC MIC PANA SE INGROASA.
AM REFACUT ETAPA CU GELATINA,AM ADAUGAT-O LA CREMA SI AM AMESTECAT BINE,IAR LA SFARSIT PUNEM UNTUL SI AMESTECAM PANA SE INCORPOREAZA.

AM SCOS DE LA FRIGIDER TAVA, PESTE CREMA 1 AM PUS CELALAT BLAT,L-AM INSIROPAT ,IAR PESTE AM TURNAT CREMA DE VANILIE.
AM DAT LA FRIGIDER PANA S-A INTARIT.

INGREDIENTE JELEU FRUCTE DE PADURE.
150-200 GR FRUCTE DE PADURE
250 ML APA
2-3 LINGURI DE ZAHAR
2 PLICURI GLAZURA ROSIE




IN RETETA DANEZEI SE FOLOSEA JELLO, DAR EU AM AVUT DOAR GLAZURA ROSIE, PLUS AM VRUT SA FOLOSESC FUCTELE DE PADURE RAMASE.

INTR-UN VAS AM PUS FRUCTELE DE PADURE CU 250 ML DE APA SI 2-3 LINGURI DE ZAHAR SI LE-AM LASAT SA DEA UN CLOCOT, DUPA CAREA LE-AM PASAT CU BLENDER-UL STICK.
AM RETURNAT COMPOZITIA IN VAS, AM ADAUGAT SI CELE 2 PLICULETE DE GALZURA ROSIE SI AM MAI LASAT SA DE UN CLOCOT.
GLAZURA SE TOARNA IMEDIAT PESTE CREMA DE VANILIE SI SE LASA SA SE RACEASCA, DUPA CARE PUNEM TORTUL LA FRIGIDER.

DATA VIITOARE VOI FACE O BUDINCA LA PLIC IN LOC DE CREMA 2, NU PENTRU CA NU AR FI BUNA....DAR ESTE MAI RAPID DE PREPARAT....

ATENTIE ! EU ZIC SA NU MAI PUNETI FOLIE TRANSPARENTA,MIE MI-A DAT DE FURCA....BLATUL FIIND FORTE SUBTIRE, IN MOMENTUL IN CARE AM VRUT SA SCOT FOLIA AFARA, CAM RUPEAM SI DIN BLAT, ASA CA,AM RENUNTAT SI AM TAIAT DOAR CE ERA IN AFARA:))

ORICUM, VA ZIC ,SINCER ,CA ESTE UN DESERT BUN, RACOROS......SA-L INCERCATI!

EU NU L-AM DECORAT....INSA PUTETI PUNE FRISCA PE MARGINE.....SAU CATEVA MOTURI DE FRISCA DEASUPRA....


POFTA BUNA!

21.04.2010

CHEESECAKE CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA/BERRIES AND CHOCOLATE CHEESECAKE/CHEESECAKE CON FRUTTI DI BOSCO E CIOCCOLATO





AM PROMIS CA REVIN CU O RETETA DE CHEESECAKE SUPER BUNA.
RETETA AM LUAT-O DE PE WWW.BBCGOODFOOD.COM
AM MODIFICAT-O PUTIN,IN SENSUL CA IN RETETA SE FOLOSEA DOAR ZMEURA, EU AVAND FRUCTE DE PADURE CONGELATE, AM PUS DE LA MINE UN PLIC DE GELATINA, SA FIU SIGURA CA SE VA INTARI SI PUTIN MAI MULT ZAHAR DECAT ERA IN RETETA.

II DEDIC ACEST CHEESECAKE GIOVANNEI , CAREIA II MULTUMESC INCA O DATA:))

INGREDIENTE:

PENTRU CRUSTA(BAZA):
180 GR BISCUITI DIGESTIVI
75 GR UNT

PENTRU CREMA:
100 GR CIOCOLATA CU LAPTE
300 GR CREMA DE BRANZA
200 ML FRISCA LICHIDA
75 GR ZAHAR (EU AM PUS 100 GR)
150 GR FRUCTE DE PADURE
CIOCOLATA TOPITA PENTRU DECOR(OPTIONAL)
1 PLIC DE GELATINA(AM PUS IN PLUS FATA DE RETETA)

PREPARARE:
SE TAPETEAZA CU FOLIE ALIMENTARA O FORMA DE TORT.
AM SFARAMAT BISCUITII LA ROBOT, UNTUL L-AM TOPIT DUPA CARE L-AM PUS PESTE BISCUITI.
COMPOZITIA REZULTATA SE PUNE IN TAVA SI SE APASA BINE CU FUNDUL UNEI LINGURE.
INTR-UN BOL AM PUS CREMA DE BRANZA, FRISCA SI ZAHARUL SI LE-AM AMESTECAT CATEVA MINUTE CU MIXERUL.


AM DIZOLVAT GELATINA IN PUTINA APA FIERBINTE, AM ADAUGAT-O LA CREMA SI AM AMESTECAT BINE.
PESTE AM PUS FRUCTELE DE PADURE(DECONGELATE), SE AMESTECA, APOI TOPIM CIOCOLATA SI O PUNEM SI PE EA IN COMPOZITIE, DAR AMESTECAM DOAR PUTIN, SA NU SE INCORPOREZE FOARTE BINE INGREDIENTELE.
SE TOARMA COMPOZITIA IN FORMA DE TORT, PESTE BAZA,SE NIVELAZA SI SE DA LA RECE CATEVA ORE.


EU L-AM LASAT PESTE NOAPTE,DEOARECE LE-AM FACUT SEARA TARZIU:)

SE DECOREAZA CU CIOCOLATA TOPITA, SAU NU, SAU SE PUDREAZA ZAHAR PUDRA...CUM VA PLACE.

ESTE SUPER BUN, FOARTE RACOROS,MERG DE MINUNE COMBINATIILE ....EU AM GUSTAT O FELIE MICUTA......DIETA BAT-O VINA......DAR VA ASIGUR CA MERITA FACUT:)


POFTA BUNA!

17.04.2010

FRIPTURA INABUSITA DE PORC/ PORK POT ROAST/ BRASATO DI MAIALE


SINCERA SA FIU SI MIE IMI PLACE FRIPTURA DE PORC, MAI ALES CA IN ACEST MOD CARNEA DEVINE MOALE, TI SE TOPESTE IN GURA, IMI PLACE SA INMOI PAINEA IN SOSUL RAMAS:)....DAR INCERC PE CAT POSIBIL SA GATESC MAI USOR, DESI ACEST LUCRU NU-L MULTUMESTE PE SOTUL MEU, EL VREA ROMANESTE :))

INGREDIENTE:
1 BUC COTLET DE PORC
PUTIN ULEI
SARE, PIPER, BOIA DULCE
5 CATEI DE USTUROI
PUTIN APA


PREPARARE:
CARNEA AM SPALAT-O, APOI AM TAIAT-O FELII , AM PUS-O INTR-O TIGAIE , AM CONDIMENTAT-O CU SARE, PIPER SI BOIA DULCE, AM STROPIT-O CU ULEI DUPA CARE AM PUS-O PE FOC.

AM LASAT-O DOAR PANA SI-A SCHIMBAT CULOAREA, PE AMBELE PARTI, APOI AM PUS CAM 2 PAHARELE DE APA SI AM DAT FOCUL LA MINIM SI AM LASAT ASA CAM 45 DE MINUTE.

SE VERIFICA DIN CAND IN CAND SA NU SCADA PREA TARE APA SI SA SE ARDA CARNEA, ASTFEL DACA MAI ESTE NEVOIE SE MAI COMPLETEAZA CU PUTINA APA.

DUPA APROXIMATIV 45 DE MINUTE, AM CURATAT SI PISAT CATEII , I-AM AMESTECAT CU PUTINA APA SI I-AM ARUNCAT PESTE CARNE.
AM DAT FOCUL LA MAXIM SI AM MAI LASAT 2-3 MINUTE.

CARNEA ESTE USOR USTUROIATA, SI FOARTE FRAGEDA...BUNA.
AM SERVIT CU CARTOFI PIURE SI NORMAL CA AM PUS SI PUTIN SOS PESTE CARTOFI SI CARNE.....
CHIAR SI FIUL MEU A ZIS:MAMI, BUNAAA:))SI DADEA DIN CAP:)
NU AM REUSIT SA FAC POZA SI LA FARFURIE, ERAM TOTI PREA FLAMANZI SA MAI STAM DUPA POZE::))))

15.04.2010

CORNULETE CU IAURT 2 SI CATEVA PREMII





AZI AM FACUT IAR CORNULETELE CU IAURT , DE ACEASTA DATA PORTIE DUBLA, JUMATE' UMPLUTE CU NUTELLA ,IAR JUMATE' CU DULCEATA DE PRUNE:))) JUR CA NU MAI FAC NIMIC DULCE ..CA NU SE MAI POATE, AM MAI LUAT 1 KG:)))

ASA SI MAI JOS SUNT PREMIILE OFERITE MIE DE CATRE DOAMNA ELENA(BUCATARIA ELENEI)...MULTUMESC FRUMOS.
VENITI SA LE LUATI....SI DACA TOT VENITI VA POFTESC SI LA CORNULETE:))




MANCARE DE DOVLECEI/ZUCCHINI



NU MAI FACUSEM DE CEVA VREME DOVLECEI....ASA CA IERI LE-A VENIT RANDUL:)
I-AM FACUT SCAZUTI SI I-AM SERVIT CU CARNE DE PORC SI CARNATI:)

INGREDIENTE:
PUTIN ULEI DE MASLINE
3 DOVLECEI MICI
1 CEAPA
1 ARDEI GRAS ROSU
PUTINA APA
2-3 LINGURITE CONCENTRAT DE ROSII
SARE, PIPER, VEGETA
MARAR SAU PATRUNJEL

PREPARARE:
AM CURATAT CEAPA SI AM DAT-O PE RAZATOAREA MICA. ARDEIUL GRAS L-AM TAIAT MARUNT, IAR DOVLECEII I-AM CURATAT DE COAJA SI SPALAT, DUPA CARE I-AM DAT PE RAZATOAREA MARE.
LE-AM PUS PE TOATE INTR-O CRATITA CU PUTIN ULEI DE MASLINE SI LE-AM CALIT CATEVA MINUTE , DUPA CARE AM PUS PUTINA APA, CONCENTRAT DE ROSII SI AM LASAT LA FOC MIC SA MAI FIARBA PRET DE CATEVA MINUTE.
LA SFARSIT AM PUS MARAR VERDE TOCAT, SARE ,PIPER SI VEGETA DUPA GUST.



POFTA BUNA!

14.04.2010

CIORBA DE SALATA/LETTUCE SOUP/ZUPPA DI LATTUGA


CIORBITA ACEASTA IMI PLACE MULT, INCA A MEA PARCA NU E ASA DE BUNA CA SI CEA FACUTA DE MAMA SAU BUNICA, DAR MA STRADUI.AM VAZUT PE NET RETETE IN CARE SE FOLOSEA LAPTE, TIN MINTE CA MAMA CATEODATA FOLOSEA "JINTUIALA" :)))
DE OBICEI FAC PUTINA CIORBITA, ASA CAT SA-MI AJUNGA 3 ZILE.

INGREDIENTE:
1 SALATA
CATEVA BUCATELE DE SUNCULITA AFUMATA
500 GR SMANTANA
1 GALBENUS DE OU
SARE SI VEGETA
4-5 CATEI DE USTUROI PISATI
2 LINGURI DE OTET
APA


PREPARARE:
SALATA SE SPALA BINE FRUNZA CU FRUNZA SI SE RUPE BUCATI MAI MICI.
INTR-O OALA AM PUS SUNCULITA LA CALIT, DUPA CARE AM PUS APA, SA AJUNGA PUTIN PESTE JUMATATEA OALEI ,IAR CAND A INCEPUT SA FIARBA AM ADAUGAT SI SALATA.
INTRE TIMP AM AMESTECAT SMANTANA CU GALBENUSUL SI CATEII DE USTUOI PISATI,IAR DUPA CATEVA MINUTE IN CARE SALATA A FIERT, AM LUAT CIORBA DE PE FOC SI AM ADAUGAT SMANATANA.
MIE MI S-A CAM STRANS UN PIC SMANTANA, CE SA FACI SE MAI INTAMPLA.
AM POTRIVIT DE SARE SI VEGETA, AM PUS 2 LINGURI DE OTET SI AM LASAT SA MAI DEA UN CLOCOT.



POFTA BUNA!

05.04.2010

RULADA APERITIV SI 2 PREMII/APPETIZER ROLL AND 2 AWARDS/ROTOLO ANTIPASTO E 2 PREMI


PENTRU PASTI , PE LANGA CIORBITA SI FRIPTURICA AM FACUT SI ACEASTA RULADA APERITIV, FACUTA CU TORTILLA.

INGREDIENTE:
TORTILLA(EU AM FOLOSIT TORTILLA CU SPANAC)
CREMA DE BRANZA(AM FOLOSIT CREMA DE BRANZA CU VEGETALE)
SUNCA
COZI DE CEAPA TOCATE MARUNT(OPTIONAL)


PREPARARE:
SE IA O BUCATA DE TORTILA SE UNGE CU CREMA DE BRANZA, SE PRESARA COZI DE CEAPA SE PUNE SUNCA , ASA INCAT SA ACOPERIM TOATA TORTILA, PESTE IAR TORTILLA, CREMA DE BRANZA, COZI DE CEAPA, SUNCA....
AM FOLOSIT 4 TORTILLA.
APOI RULAM CU GRIJA, PUNEM RULADA IN FOLIE ALIMENTARA, STRANGEM BINE LA CAPETE, APOI O DAM LA FRIGIDER CATEVA ORE, DUPA CARE SE SCOATE SI SE TAIE RONDELE:)

PUTETI SCHIMBA INGREDINETELE DUPA PLACUL VOSTRU, PUTETI PUNE, ARDEI GRAS TAIAT MARUNT, MARAR TOCAT....DEPINDE CUM VA PLACE.
PUTETI FOLOSI TORTILLA SIMPLA(ALBA), SAU SA ALTERNATI 2 CULORI.
SIMPLU, RAPID SI GUSTOS.


ACUM PREMIILE PROMISE, 2 LA NUMAR:
UNUL DIN PARTEA EVELINEI(http://evelina1704.blogspot.com/)


ALTUL DIN PARTEA PANSELUTEI(http://panseluta-violet.blogspot.com/)


ASA CA, VA POFTESC DIN NOU SA LE LUATI, SUNT PENTRU TOATA LUMEA:))

03.04.2010

TORTUL FINAL/ EASTER CAKE/TORTA DI PASQUA






CAM ASA MI-A IESIT TORTULETUL....PARCA NU-S FOARTE MULTUMITA DE EL.....ORICUM E FACUT DOAR PENTRU MINE SI FIUL MEU.
ESTE TORT DIPLOMAT!
AM SA FAC POZA SI CU SECTIUNEA SI AM SA REVIN!
VA PLACE? VA ROG SA-MI SPUNETI PARAREA VOASTRA SINCERA SI SA-MI DATI SUGESTII:))

02.04.2010

MARSHMALLOW FONDANT FIGURINE


AM PRECIZAT CAND AM POSTAT RETETA DE MARSHMALLOW FONDANT CA VOI MODELA CEVA PENTRU UN MIC TORTULET SI UITE CE MI-A IESIT:
UN IEPURILA:))



UN PUISOR:))



UN MORCOVEL:))




FLORI, FACUTE DIN "GUM PASTE"




DE PUISOR SI FLORI NU SUNT FOARTE MULTUMITA....
AM SA FAC TORTUL IN SEARA ACEASTA SI MAINE AM SA-L DECOREZ...SPER SA IASA CEVA DRAGUT!

NU SUNT GREU DE FACUT.
PENTRU PUISOR AM COLORAT PUTIN FONDANT GALBEN, AM FORMAT 2 BILE, UNA MAI MICA PENTRU CAP SI UNA PUTIN MAI MARE PENTRU CORP.
PENTRU ARIPIOARE LA FEL, FORMATI 2 BILUTE MICI DE ACEESI MARIME SI INCERCATI SA LE MODELATI INCAT SA IASA CA SI O ARIPIOARA.
INTRE CAP SI CORP AM PUS O SCOBITOARE .
PENTRU PICIOARE AM RULAT 2 SULURI MICI, PORTOCALII, IAR LA UN CAPAT LE-AM CURBAT SI APLATIZAT, DUPA CARE AM TAIAT CU FOAFECA DE 2 ORI...
PT CIOC LA FEL SE FACE O BILUTA MICA MICA, APOI I SE DA FORMA UNUI CON, IAR PARTEA LATA SE LIPESTE DE PUISOR , DUPA CARE AM CIUPIT CU FOARFECA DIN VARF SA ARATE CA SI UN CIOCULET DESCHIS.
PENTRU A LIPI ARIPILE DE CORP SE PUNE PUTINA APA CU PENSULA PE LOCUL UNDE VREM SA LE LIPIM.SE PROCEDEAZA LA FEL PENTRU TOT CE VREM SA ATASAM, CAP, URECHI...
I-AM PUS SI UN TRANDAFIRAS MIC PE CAP.
OCHII I-AM PICTAT CU NEGRU, SI AM CAM MAZGALIT:))

PENTRU IEPURILA:
M-AM INSPIRAT DUPA O POZA GASITA PE UN SITE:WWW.CAKECENTRAL.COM
O BILA PT CAP, UNA MAI MARE PENTRU CORP.
PT CAP SE DECUPEAZA 2 CERCULETE MICI, EU LE-AM DECUPAT CU UN VARF DE SPRITAT IN FORMA DE CERC .SE LIPESC CERCULETELE UNA LANGA CEALALTA.SUB SE INCEARCA SA SE MODELEZE 2 DINTI.DEASUPRA SE FACE O BILUTA MICA, ROSIE, ROZ...PE POST DE NAS.
URECHILE LE-AM MODELAT CU MANA, AM FACUT 2 GAURI MICI UNDE AM VRUT SA LE PUN SI AM PUS PUTINA APA IN GAURA , DUPA CARE AM LIPIT URECHILE, APASAND USOR SA INTRE PUTIN DIN URECHE IN GAURICA FORMATA.
CORPULUI I-AM DAT O FORMA MAI OVALA, AM PUS O SCOBITOARE SI APOI AM PUS SI CAPUL.
LABUTELE AM INCERCAT SA LE MODELEZ CA IN MODELUL, DUPA CARE MA GHIDAM.
SE VEDE IN POZA CA MA AJUT DE NISTE CUTIUTE CU COLORANT SA-I SUSTIN POZITIA MAINILOR SI A URECHILOR, PANA SE INTARESTE.



O ZI BUNA!

01.04.2010

OUA VOPSITE/DYED EGGS/UOVA DIPINTE


AZI AM VOPSIT 5 OUA, EU LE VROAIM ROSII DAR AU IESIT ROZ:))
DIN PACATE ANUL ACESTA VOI FI DOAR EU SI FIUL MEU ACASA, SOTUL FIIND PLECAT DEJA DE CEVA VREME IN ALTA REGIUNE LA MUNCA SI DIN PACATE NU POATE VENI DE PASTI ACASA.
LASA, SA NE DEA DUMNEZEU SANATATE, SI MAI ALES LUI CA MUNCESTE MULT PENTRU BINELE ACESTEI FAMILII.
DIN ACESTE MOTIVE NU VOI PREGATI NU- STIU -CE DE MANCARE, CEVA PUTIN, SA SIMTIM CA ESTE SARBATOARE SI SA-L RUGAM PE BUNUL DUMNEZEU SA NE TINA IN PACE.

VA DORESC UN PASTE FERICIT, ALATURI DE CEI DRAGI!

CU DRAG, JUST ME!

CHEC CU KIWI SI BANANA/BANANA AND KIWI BREAD/TORTA CON BANANA E KIWI


RETETA AM GASIT-O PE UN BLOG:
http://www.cookingbread.com/classes/class_banana_kiwi.html

NU AM RESPECTAT IN TOTALITATE RETETA, NEAVAND DE EXEMPLU ZAHAR BRUN, NU AM PUS...AM FACUT DOAR JUMATATE DIN RETETA...

INGREDIENTE:
2 CUPS FAINA
2 LINGURITE PRAF DE COPT
2 LINGURITE SCORTISOARA
1/2 CUP UNT TOPIT
1 1/2 CUP ZAHAR
3 OUA
1 CUP SMANTANA
ESENTA DE VANILIE
1 BANANA
5 KIWI

GLAZURA ALBA(OPTIONAL):
ZEAMA DE LA O LAMAIE
ZAHAR PUDRA CAT INTRA.
SE AMESTECA ZEAMA CU ZAHAR PUDRA PANA REZULTA O GLAZURA ALBA SI CU O CONSISTENTA PUTIN MAI GROASA.

PREPARARE:



INTR-UN BOL AM AMESTECAT TOATE INGREDIENTELE USCATE(FAINA+PRAF DE COPT+SCORTISOARA+ZAHAR),IAR IN ALTUL CELE"UMEDE"(UNTUL TOPIT+OUALE+ESENTA VANILE+SMANTANA+BANANA SI KIWI PASATE CU FURCULITA).
APOI SE AMESTECA TOATE IMPREUNA SI SE TOARNA COMPOZITIA INTR-O FORMA DE TORT SAU CHEC(TAPETATA CU HARTIE DE COPT), SE INTRODUCE IN CUPTORUL PREINCALZIT LA 180 DE GRADE SI SE LASA APROXIMATIV 55-60 DE MINUTE!

ESTE SUPER BUN..NU ESTE SEC, ESTE UMED, SE VEDE CRED DIN POZE...:) DEASUPRA AM PUS O GLAZURA ALBA, CARE ESTE ACRISOARA...DAR SE POTRIVESTE DE MINUNE....SA-L INCERCATI CA NU O SA VA PARA RAU CA ATI RISIPIT FRUCTE , CI O SA SA PARA RAU DE CALORII:)))

Pofta Buna!