17.04.2010

FRIPTURA INABUSITA DE PORC/ PORK POT ROAST/ BRASATO DI MAIALE


SINCERA SA FIU SI MIE IMI PLACE FRIPTURA DE PORC, MAI ALES CA IN ACEST MOD CARNEA DEVINE MOALE, TI SE TOPESTE IN GURA, IMI PLACE SA INMOI PAINEA IN SOSUL RAMAS:)....DAR INCERC PE CAT POSIBIL SA GATESC MAI USOR, DESI ACEST LUCRU NU-L MULTUMESTE PE SOTUL MEU, EL VREA ROMANESTE :))

INGREDIENTE:
1 BUC COTLET DE PORC
PUTIN ULEI
SARE, PIPER, BOIA DULCE
5 CATEI DE USTUROI
PUTIN APA


PREPARARE:
CARNEA AM SPALAT-O, APOI AM TAIAT-O FELII , AM PUS-O INTR-O TIGAIE , AM CONDIMENTAT-O CU SARE, PIPER SI BOIA DULCE, AM STROPIT-O CU ULEI DUPA CARE AM PUS-O PE FOC.

AM LASAT-O DOAR PANA SI-A SCHIMBAT CULOAREA, PE AMBELE PARTI, APOI AM PUS CAM 2 PAHARELE DE APA SI AM DAT FOCUL LA MINIM SI AM LASAT ASA CAM 45 DE MINUTE.

SE VERIFICA DIN CAND IN CAND SA NU SCADA PREA TARE APA SI SA SE ARDA CARNEA, ASTFEL DACA MAI ESTE NEVOIE SE MAI COMPLETEAZA CU PUTINA APA.

DUPA APROXIMATIV 45 DE MINUTE, AM CURATAT SI PISAT CATEII , I-AM AMESTECAT CU PUTINA APA SI I-AM ARUNCAT PESTE CARNE.
AM DAT FOCUL LA MAXIM SI AM MAI LASAT 2-3 MINUTE.

CARNEA ESTE USOR USTUROIATA, SI FOARTE FRAGEDA...BUNA.
AM SERVIT CU CARTOFI PIURE SI NORMAL CA AM PUS SI PUTIN SOS PESTE CARTOFI SI CARNE.....
CHIAR SI FIUL MEU A ZIS:MAMI, BUNAAA:))SI DADEA DIN CAP:)
NU AM REUSIT SA FAC POZA SI LA FARFURIE, ERAM TOTI PREA FLAMANZI SA MAI STAM DUPA POZE::))))

4 comentarii:

Bianca spunea...

Normal ca in acest fel friptura e cea mai buna. Si mie asa imi place sa o fac, simpla nu cu n condimente nu stiu de care sau bagata nush cat timp la marinat in vin. Ii schimba gustul total/
Deci e buna, buna:))

fimere spunea...

hello
I have a price for you on my blog, you can take it
good day

pansy spunea...

buna fripturica ta ,clasic romaneasca!

Gabriela spunea...

Excelenta fripturica!deja imi loua in gura, i-mi place foarte mult friptura facuta in acest fel,pentru ca e frageda.pup!