24.04.2010

"PRAJITURA A LA DANEZA"/ "DANEZA" CAKE / TORTA "DANEZA"


AZI VA ATRAG ATENTIA CU PRAJITURA DANEZEI...FOARTE BUNA, DE MULTA VREME AM ZIS CA O FAC, AZI UITE CA IA VENIT RANDUL:)
EU AM FACUT DOAR JUMATATE DE RETETA , CU UNELE MODIFICARI :)
PENTRU RETETA ORIGINALA VA ROG SA-I VIZITATI BLOG-UL: www.daneza13.blogspot.com

INGREDIENTE BLAT:
3 OUA
3 LINGURI DE ZAHAR
1/2 LINGURA APA
4 LINGURI FAINA
1/2 LINGURITA PRAF DE COPT




SE SEPARA GALBENUSURILE DE ALBUSURI. ALBUSURILE SE BAT SPUMA SI SE LASA DEOPARTE.
GALBENUSURILE SE SPUMEAZA CU ZAHARUL, APOI SE ADAUGA APA,FAINA SI PRAFUL DE COPT SI SE MIXEAZA BINE.
SE ADAUGA SI ALBUSURILE SPUMA SI AMESTECAM USOR CU O SPATULA.
COMPOZITIA SE PUNE INTR-O TAVA ROTUNDA DE TORT SI SE COACE LA 175 DE GRADE PENTRU 20 DE MINUTE. SE SCOATE SI SE LASA LA RACIT.

INGREDIENTE CREMA 1:
250 ML FRISCA LICHIDA
1 PLIC INTARITOR FRISCA
3 LINGURI ZAHAR PUDRA
120 ML IAURT CU FRUCTE
1 PLIC DE GELATINA
150 GR FRUCTE DE PADURE




AM BATUT FRISCA IMPREUNA CU ZAHARUL PUDRA SI INTARITORUL DUPA CARE AM DAT-O LA FRIGIDER.
IAURTUL L-AM AMESTECAT CU FRUCTELE DE PADURE.
GELATINA AM INMUIAT-O IN PUTINA APA DUPA CARE AM PUS-O LA MICROUNDE 20 DE SECUNDE .
AM AMESTECAT-O CU IAURTUL, IAR LA SFARSIT AM PUS SI FRISCA BATUTA.

BLATUL FIIND DEJA RACIT,L-AM TAIAT IN 2, AM TAPETAT ACEEASI FORMA IN CARE AM COPT BLATUL, CU FOLIE TRANSPARENTA,AM PUS O FOAIE DE BLAT,L-AM INSIROPAT CU PUTIN LAPTE SI AM TURNAT PESTE TOATA CREMA 1. AM DAT LA RECE.

INGREDIENTE CREMA DE VANILIE:
2 OUA
75 GR ZAHAR
30 GR AMIDON
400 ML LAPTE
30 GR UNT
ZEAMA DE LAMAIE
ESENTA DE VANILIE
2 PLICULETE CU GELATINA




SE AMESTECA BINE TOATE INGREDIENTELE,IN AFARA DE GELATINA SI UNT SI SE PUN INTR-UN VAS REZISTENT LA FOC.
SE FIERBE CREMA LA FOC MIC PANA SE INGROASA.
AM REFACUT ETAPA CU GELATINA,AM ADAUGAT-O LA CREMA SI AM AMESTECAT BINE,IAR LA SFARSIT PUNEM UNTUL SI AMESTECAM PANA SE INCORPOREAZA.

AM SCOS DE LA FRIGIDER TAVA, PESTE CREMA 1 AM PUS CELALAT BLAT,L-AM INSIROPAT ,IAR PESTE AM TURNAT CREMA DE VANILIE.
AM DAT LA FRIGIDER PANA S-A INTARIT.

INGREDIENTE JELEU FRUCTE DE PADURE.
150-200 GR FRUCTE DE PADURE
250 ML APA
2-3 LINGURI DE ZAHAR
2 PLICURI GLAZURA ROSIE




IN RETETA DANEZEI SE FOLOSEA JELLO, DAR EU AM AVUT DOAR GLAZURA ROSIE, PLUS AM VRUT SA FOLOSESC FUCTELE DE PADURE RAMASE.

INTR-UN VAS AM PUS FRUCTELE DE PADURE CU 250 ML DE APA SI 2-3 LINGURI DE ZAHAR SI LE-AM LASAT SA DEA UN CLOCOT, DUPA CAREA LE-AM PASAT CU BLENDER-UL STICK.
AM RETURNAT COMPOZITIA IN VAS, AM ADAUGAT SI CELE 2 PLICULETE DE GALZURA ROSIE SI AM MAI LASAT SA DE UN CLOCOT.
GLAZURA SE TOARNA IMEDIAT PESTE CREMA DE VANILIE SI SE LASA SA SE RACEASCA, DUPA CARE PUNEM TORTUL LA FRIGIDER.

DATA VIITOARE VOI FACE O BUDINCA LA PLIC IN LOC DE CREMA 2, NU PENTRU CA NU AR FI BUNA....DAR ESTE MAI RAPID DE PREPARAT....

ATENTIE ! EU ZIC SA NU MAI PUNETI FOLIE TRANSPARENTA,MIE MI-A DAT DE FURCA....BLATUL FIIND FORTE SUBTIRE, IN MOMENTUL IN CARE AM VRUT SA SCOT FOLIA AFARA, CAM RUPEAM SI DIN BLAT, ASA CA,AM RENUNTAT SI AM TAIAT DOAR CE ERA IN AFARA:))

ORICUM, VA ZIC ,SINCER ,CA ESTE UN DESERT BUN, RACOROS......SA-L INCERCATI!

EU NU L-AM DECORAT....INSA PUTETI PUNE FRISCA PE MARGINE.....SAU CATEVA MOTURI DE FRISCA DEASUPRA....


POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu