14.04.2010
CIORBA DE SALATA/LETTUCE SOUP/ZUPPA DI LATTUGA
CIORBITA ACEASTA IMI PLACE MULT, INCA A MEA PARCA NU E ASA DE BUNA CA SI CEA FACUTA DE MAMA SAU BUNICA, DAR MA STRADUI.AM VAZUT PE NET RETETE IN CARE SE FOLOSEA LAPTE, TIN MINTE CA MAMA CATEODATA FOLOSEA "JINTUIALA" :)))
DE OBICEI FAC PUTINA CIORBITA, ASA CAT SA-MI AJUNGA 3 ZILE.
INGREDIENTE:
1 SALATA
CATEVA BUCATELE DE SUNCULITA AFUMATA
500 GR SMANTANA
1 GALBENUS DE OU
SARE SI VEGETA
4-5 CATEI DE USTUROI PISATI
2 LINGURI DE OTET
APA
PREPARARE:
SALATA SE SPALA BINE FRUNZA CU FRUNZA SI SE RUPE BUCATI MAI MICI.
INTR-O OALA AM PUS SUNCULITA LA CALIT, DUPA CARE AM PUS APA, SA AJUNGA PUTIN PESTE JUMATATEA OALEI ,IAR CAND A INCEPUT SA FIARBA AM ADAUGAT SI SALATA.
INTRE TIMP AM AMESTECAT SMANTANA CU GALBENUSUL SI CATEII DE USTUOI PISATI,IAR DUPA CATEVA MINUTE IN CARE SALATA A FIERT, AM LUAT CIORBA DE PE FOC SI AM ADAUGAT SMANATANA.
MIE MI S-A CAM STRANS UN PIC SMANTANA, CE SA FACI SE MAI INTAMPLA.
AM POTRIVIT DE SARE SI VEGETA, AM PUS 2 LINGURI DE OTET SI AM LASAT SA MAI DEA UN CLOCOT.
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
arata tare bine...n-am mancat niciodata salata fiarta,dar cred ca o sa incerc candva!
o ciorbita delicioasa si foarte rapid de facut.din asta inca n-am mancat.o pun pe lista de asteptare
aaaa si inca ceva,cica smantana art trebui sa fie foarte grasa pentru a nu se strange in ciorbe.pupici
Foarte bine arata!Sotul meu pune si oua fierte in ea,anul asta am mancat si eu prima data,este tare gustoasa.
Asta-i o ciorba foarte buna:
se face repede, e hranitoare,
nu prea grea
si ce sa mai vorbim de arome!
Imi lasa gura apa.
de este foarte buna, poate unii nu au auzit de asa ceva,sau nu au gustat(ma refer la geta) in ardeal este foarte cunoscuta ciorba asta...merita incercata:)))
sarah...da ai dreptate. cea mai grasa am folosit, care o gasesc aici, 14 % ,dar...cine stie...nu este o problema mare, se papa si asa, doar ca-i strica aspectul:))
Trimiteți un comentariu