31.10.2009
Varza a la Cluj, altfel prezentata!
DE CURAND IMI LUASEM CATEVA CASTRONASE MICI(6 LA NUMAR).....AZI M-AM GANDIT CE SA GATESC SA LE POT FOLOSI, STII CUM E CAND FACI O NOUA ACHIZITIE...ABIA ASTEPTI S-O FOLOSESTI.
CUM AVEAM CEVA CARNE MACINATA DE VITEL, O VARZA AM ZIS IA SA FAC EU O VARZA A LA CLUJ, SI SA LE PUN IN CASTRONASE, IN SPERANTA CA VOR ARATA "FANCY".
INGREDIENTE:
CARNE MACINATA 400-500 GR
1/2 VARZA
ROSII(SUC DE ROSII, DAR EU NEAVAND AM FOLOSIT ROSII)
MARAR SI CIMBRU
SARE, PIPER,VEGETA
1 CEAPA
1 MORCOV
O MANA DE OREZ
ACUM SPER SA NU MA CRITICE NIMENI, DAR EU LE FAC ASA CUM AM INVATAT DE LA MAMA, CAM ASA FAC SI SARMALELE, DOAR CA NU ADAUG MORCOV SI DEOBICEI PENTRU SARMALE FOLOSESC SUC DE ROSII(NU AM AVUT AZI ) SI AFUMATURA.
INTR-O TIGAIE AM PUS MORCOVUL SI CEAPA(MARUNTITE LA ROBOT)LA CALIT, AM ADAUGAT SI MANA DE OREZ DUPA CARE LE-AM PUS PESTE CARNE, AM AMESTECAT BINE SI AM POTRIVIT DE SARE SI PIPER.AM ADAUGAT PUTIN MARAR SI CIMBRU.
JUMATATEA DE VARZA AM TAIAT-O FIDELUTA SUBTIRE, AM FRECAT-O CU SARE AM PUS UN PIC DE MARAR.
CELE 6 CASTRONASE, LE-AM UNS CU ULEI , AM PUS O LINGURA DE VARZA, AM APASAT BINE, PESTE AM PUS FELII DE ROSIOARE, APOI CARNEA , IAR FELII DE ROSII, ULTIMUL STRAT FIIND DE VARZA.
RESTUL DE ROSII LE-AM MARUNTIT LA ROBOT AM ADAUGAT PUTINA SARE SI APA SI AM PUS PESTE FIECARE CASTRONAS.
LE-AM DAT LA CUPTOR PENTRU APROAPE 2 ORE, LA 160-180 GRADE, M-AM TOT JUCAT CU TEMPERATURA PE TIMPUL COACERII.
PENTRU CA MI-A RAMAS CARNE, INTR-UN VAS DE JENA, AM PUS FRUNZE DE VARZA CARNEA, AM ACOPERIT-O CU FRUNZE DE VARZA, AM PUS PUTINA APA SI AM DAT-O SI PE EA LA CUPTOR.
SPER SA VA PLACA REZULTATUL, CHIAR DACA AU O ALTA PREZENTARE GUSTUL ESTE MINUNAT.
LE-AM SERVIT CU SMANTANA SI MAMALIGA LANGA!
POFTA BUNA!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Mmmm..mi-ai facut pofta ...frumos arata...si ce miros imbietor trebuie sa fi avut in bucatarie...Bravo!
chiar au iesit bune! eu prefer sa fac asa, decat sarmale, plus varza aici ii f tare, nu poti rula sarmale, noroc ca se gaseste murata la borcan, dar sincer parca se prepara mai repede asa, gustul este acelasi, oricum si sarmaua in farfurie o tocanesti si o amesteci cu smantana(cel putin eu:)))
Asta vreau sa fac maine...mi-ai dat o sugestie!arata grozav!
Trimiteți un comentariu