29.10.2009

SALATA DE VINETE/EGGPLANT SALAD/INSALTA DI MELANZANE


DACE NE PLAC VINETELE? HMMM...LE ADORAM! AM IN BLOC O PRIETENA , ORIGINARA DIN INDIA....SI DISCUTAND NOI DE BUCATARIT....INTR-O ZI I-AM ZIS CA AM FACUT SALATA DE VINETE..NO ACUM EXPLICA-I TU CUM MANCAM NOI VINETELE,,,COAPTE CU MAIONEZA, CRED CA SARACA FEMEIE O FI ZIS CA SUNTEM NEBUNI.....DAR PANA NU GUSTI ,NU STII CE PIERZI!

RETETA CRED CA O STIE TOATA LUMEA.
AM FACUT SALATA DIN 3 VINETE. AVAND CUPTOR ELECTRIC, EU LE COC IN EL.ACOPAR GRATAUL CU FOLIE DE ALUMINIU, TAI VINETELE IN JUMATATE SI LE PUN CU MIEZUL IN JOS, DUPA CARE LE BAG IN CUPTOR PE NIVELUL CEL MAI SUS SI CUPTORUL IL DAU LA MAXINM, ASTFEL CA FUNCTIONEAZA DOAR REZISTENTA DE SUS.
IN 15-20 DE MINUTE SUNT GATA,SE CURATA FOARTE USOR, CU O LINGURITA IEI AFARA TOT MIEZUL, COAJA RAMANAD INTREAGA. NU TU FUM,NU TE ARZI LA DEGETE.
SE LASA VINETELE LA SCURS, TIMP IN CARE SE PREPARA O MAIONEZA, DINTR-UN GALBENUS DE OU SI O LINGURITA DE MUSTAR, ADAUGAND INCET CAM 200 ML ULEI.
VINETELE SCURSE, LE-AM TOCAT IN ROBOT,(ACASA MAMA LE TOCA CU UN CUTIT DE LEMN), ADAUG MAIONEZA, POTRIVESC DE SARE SI LA FINAL ADAUG PUTINA CEAPA RAZALITA.


POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu