24.10.2009

Tort diplomat/Diplomacy Cake/Torta Diplomatico



Buna! Dupa ce am urmarit aproape zi de zi blogurile culinare a multor talentate doamne...am zis de ce sa nu incerc si eu! Material de postat am putin, dar sper ca in timp sa postez mereu cate ceva, sa invat cat mai mult! Asa ca fiti blanzi , va rog!:)))
Sunt mare fana a tortului diplomat, de aceea am sa postez cateva poze cu torturile realizate de mine!
Reteta am luat-o de pe site-ul Amaliei(http://amalia-mylife.blogspot.com/), DAR AM FACUT CATEVA MODIFICARI.

BLAT:
6 OUA
6 LINGURI DE ZAHAR
6 LINGURI DE FAINA
PRAF DE COPT
ESENTA VANILIE
SE SEPARA ALBUSURILE DE GALBENUSURI. ALBUSURILE SE BAT SPUMA, IAR GALBENUSURILE SE FREACA IMPREUNA CU ZAHARUL, ESENTA DE VANILIE, PANA ISI DUBLEAZA VOLUMUL, DUPA CARE SE ADAUGA INCET LA ALBUSURILE BATUTE SPUMA. LA FINAL SE ADUAGA FAINA AMESTECATA CU PRAFUL DE COPT SI SE AMESTECA USOR CU TELUL.
COMPOZITIA SE PUNE LA CUPTOR ,LA 180 DE GRADE, PANA TRECE PROBA CU SCOBITOAREA(APROX, 20-25 MINUTE).

CREMA
6 OUA
500 ML FRISCA LICHIDA
12 LINGURI ZAHAR
FRUCTE DIN COMPOT(SAU PROAPETE, DUPA POFTA FIECARUIA).EU AM FOLOSIT PIERSICI, PERE SI CIRESE, CAM 350 DE GRAME.
GELATINA: AM FOLOSIT 4 PLICULETE (28 GR)
250 ML LAPTE
ESENTA VANILIE, SAU ROM

SE SEPARA GALBENUSURILE DE ALBUSURI. ALBUSURILE SE BAT SPUMA SI SE PUN DEOPARTE, LA FEL SE PROCEDEAZA SI CU FRISCA.
GALBENUSURILE SE FREACA SPUMA CU CELE 12 LINGURI DE ZAHAR, DUPA CARE SE ADAUGA ESENTA, LAPTELE, AMESTECAND TOTUL BINE SI SE PUNE ORI LA FOC MIC, ORI PE BAIN-MARIE , PANA SE INGROASA CA O BUDINCA.GELATINA SE INMOAIE IN APA RECE(EU PUN DUPA OCHI, 50-100 ML APA), O AMESTEC BINE DUPA CARE ADAUG UN PIC DE APA CLOCOTITA SI O PUN LA COMPOZITIA DE GALBENUSURI SI AMESTEC TOTUL F BINE. LAS DEOPARTE PANA DEVINE CALDUTA, DAR MAI AMESTEC INTRE TIMP SA NU SE LASE GELATINA LA FUND (FUNDUL OALEI ME REFER:)
OK....DUPA CE ESTE CALDUTA CREMA DEGALBENUSURI, ADUGI PESTE ALBUSURILE SPUMA, AMESTECI USOR, DUPA CARE ADAUGI FRISCA. LA FINAL SE PUN FRUCTELE DIN COMPOT SAU PROASPETE.

ASAMBLARE:
FORMA FOLOSITA LA BLAT SE ACOPERA CU FOLIE TRANSPARENTA. DUPA CARE SE PUNE JUMATE DIN BLAT( DECI BLATUL SE TAIE IN DOUA, SAU 3 DEPINDE CAT DE INALT ESTE), SE INSIROPEAZA BINE CU SUCUL DIN COMPOT, SE ADAUGA CREMA, PESTE CARE SE PUNE CEALALTA JUMATE DE BLAT(INSIROPATA IN PREALABIL).SE DA LA RECE PT CATEVA ORE....SAU CEL MAI BINE E SA-L PREPARATI SEARA SI SA-L LASATI PESTE NOAPTE LA FRIGIDER.

DECOR:
500 ML FRISCA
FRUCTE
AICI FIECARE ISI FOLOSESTE IMAGINATIA SI TALENTUL

TORTUL SE SCOATE DIN FORMA ,SE ACOPERA CU FRISCA BATUTA SI SE DECOREAZA DUPA PLACUL TUTUROR!

POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu