30.11.2010

ORLANDO ,FLORIDA

Lipsa mea de activitate din ultimele zile se datoreaza faptului ca am avut o vacanta de vis, 5 zile in minunatul Orlando, Florida...unde am avut ce vizita...nu tot ca nu ne-a ajuns timpul....am petrecut o zi la minunatul Disney World...ce sa va mai zic.....decat ca doresc la toata lumea sa aiba sansa in viata sa ajunga acolo..merita:)
















































































23.11.2010

VARZA CU CIOLAN AFUMAT/CABBAGE WITH SMOKED HOCK PORK

Pentru ieri meniul nostru s-a bazat pe varza:)

Am pregatit varza cu ciolan afumat, placinte cu varza,dar si cu branza....ciorba de varza mai lipsea,dar sa nu exageram chiar asa:)



Ingrediente:(pentru 2 portii)

1 ciolan mic afumat

1/4 varza

1 ceapa

apa, suc de rosii

sare si vegeta

marar







Preparare:



Taiem varza fasii subtiri.

In putin ulei punem ceapa la calit,apoi adaugam ciolanul,doar carnea taiata bucatele,lasam cateva minute, adaugam si varza,acoperim cu apa si suc de rosii, presaram sare si vegeta, punem si mararul tocat marunt si lasam sa fiarba la foc moale mai bine de o ora.






Se serveste cu smantana, sau nu:)



Va pun si o poza cu placintele mele:)

Pofta Buna!

22.11.2010

CORNULETE CU DULCEATA/CRESCENT COOKIES


INTR-UNA DIN ZILELE TRECUTE NE-AM "CALORIZAT" ORGANISMELE CU CORNULETE,UMPLUTE CU DULCEATA DE PRUNE FACAUTA DE MINE:)
RETETA AM LUAT-O DE PE BLOG-UL OANEI:
INGREDIENTE:
450 gr faina
4 linguri de untura
vanilie
2 linguri de otet
2 plicuri praf e cot
9 linguri de apa
dulceata
zahar pudra pentru tavalit
PREPARARE:
Reteta zice ca trebuie sa stingem praful de copt cu otet,apoi il amestecam cu untura bine, bine dupa care adaugam faina ,apa si vanilia ,framantam pana rezulta un aluat nelipicios.
Mie sincer mi-a intrat mai multa untura....de fapt eu am folosit untura vegetala.
Intindem aluatul in fasii dreptunghiulare, punem pe margine dulceata, rulam sa acoperim dulceata, taiem......si taiem fiecare rulada in bucatele mai mici.....oricum fiecare la poate rula dupa bunul plac..mie mi s-a parut asa mai rapid...am facut cateva si in forma clasica:)
Le punem in tava si le coacem 15-20 de minute la 180 de grade.
Dupe ce s-au copt le tavalim prin zahar pudra.
Pofta Buna!

21.11.2010

SARATELE/CHEESE STICKS

Mi se facu pofta de saratele/saleuri,asa ca urmand o reteta gasita pe culinar:http://www.culinar.ro/retete/gateste/9/326/6783/aperitive/aperitive-cu-brinza/saratele-super-gustoase am trecut la treaba.

Am facut doar jumatate de portie...dar va zic ca sunt foarte gustoase, ti se topesc in gura ,iar sotul mi-a cerut ca data viitoare sa fac "3 kg":))))

INGREDIENTE PENTRU O PORTIE INTREAGA:
-600 gr faina
-500 gr unt/untura
-500 gr branza sarata
-2 lingurite praf de copt
-ou pentru uns deasupra
-susan/mac/chimen


PREPARARE:
Din faina,unt, branza si praf de copt se framanta un aluat pe care il punem sa se odihneasca 40 de minute la frigider




Aluatul se intinde in foi de aproximativ jumatate de cm, apoi se unge cu ou,se presara cu susan( sau ce doriti) si se taie fasii.
Se iau cu grija cu un cutit, spatula in cazul meu si se pun in tava , apoi se dau 15 minute la 180 de grade.

Pofta Buna!

18.11.2010

PULPE DE PUI INVELITE IN BACON/CHICKEN WRAPPED IN BACON/POLLO AVVOLTO NELLA PANCETTA



Facute asa pulpele sunt delicioase...au iesit atat de fragede, carnea suculenta....nu o fi cea mai sanatoasa ,dar cu siguranta cea mai gustoasa:))
Ingrediente:
-pulpe de pui-am avut 12 buc
-fasii de bacon-12 buc
-sare si pieper
Preparare:
Spalam si stergem de apa pulpele, le saram si piperam, nu foarte mult, deoarece baconul este si el sarat si isi va lasa aroma in carne.
Invelim fiecare pupa de pui in bacon, dupa care la dam la cuptor, la 200 de grade pana prind o culoare frumosa,in jur de 40 de minute.
Le servim alaturi de garnitura preferata.
Pofta Buna!

16.11.2010

PASTA WITH ROSE SAUCE

Sper sa nu ma linseze vreun italian...nu m-am documentat asupra sosului rose....asa l-am numit eu...... a iesit mai roz:))
Nu am urmat nici o reteta,m-am lasat ghidata de instinct,gust si foame:),dar va zic sigur ca a iesit ceva bunnnnn, cel putin asa cred eu si fiul meu...sotul nefiind iubitor de paste nici macar nu a vrut sa guste:)
Acum sa va spun cum le-am preparat.

In putin ulei de masline am calit o ceapa, un ardei gras, apoi am adaugat suc de rosii, condimente, si anume:busuioc,oregano, sare si piper.

Am pus si pastele la fiert..sosul meu fierbea linistit cand m-am gandit, ia sa-i pun eu putina branza philadelphia si smantana sa-i mai iau din acreala.....si asa s-a transformat intr-o culoare rozulie....dar bun la gust.



Dupa ce au fiert pastele, le-am scurs de apa si le-am pus peste sos....le-am servit cu mare pofta!:)))
Sa nu ma criticati prea tare!
Apropo....Bianca uite nu am mai scris cu litere mari.....ok? :))De ce zic asta?Azi dupa o conversatie avuta cu ea, am aflat ca la felul cum scriam eu cu literele mari, ar fi ca si cum as tipa...:)))Deci am sa incerc sa nu mai tip ..eventual va strig doar titlul si restul va spun in soapta:)))
Merci Bianca!pup

14.11.2010

TARTA CU BROCCOLI/BROCCOLI TART

O TARTA BUNA,ATAT CALDA CAT SI RECE:)REVIN MAINE CU DETALII SI RETETA:)
DECI...RETETA:

ALUAT TARTA:
RETETA AM LUAT-O DE AICI:http://poppy-planet.blogspot.com/2010/04/aluat-pentru-tarte-sarate.html
225 GR FAINA
100 GR UNT
1 OU
SARE
2 LINGURI DE APA SAU LAPTE





SE FRAMANTA UN ALUAT DUPA CARE IL DAM LA RECE JUMATATE DE ORA.

INTRE TIMP OPARIM BROCCOLI.
SEPARAT PREPARAM SOS BECHAMEL(60 GR UNT, 70 GR FAINA,SARE 500 ML LAPTE)IN CARE PUNEM CASCAVAL RAS SI 2 OUA.

ALUATUL IL INTINDEM IN FORMA DE TARTA, IL INTEPAM DIN LOC IN LOC, ASEZAM BUCHETELELE DE BROCCOLI OPARIT SI ACOPERIM CU SOSUL BECHAMEL.
MAI PUNEM CASCAVAL RAS DEASUPRA SI DAM TARTA LA CUPTORUL PREINCALZIT LA 190 DE GRADE PANA SE RUMENESTE FRUMOS DEASUPRA:))




MI-E MI-A PLACUT MULT...CHIAR MAI MULT RECE...SOTUL ASA SI ASA..EL E CU CARNURILE:)))
POFTA BUNA!

12.11.2010

PRAJITURA "TURNATA"CU MERE/APPLE PIE


O PRAJITURA ATAT DE SIMPLA DE FACUT SI GUSTOASA,BLATUL E FOARTE PUFOS ...EU ZIC S-O INCERCATI.
RETETA AM LUAT-O DE PE BLOG-UL LAUREI SAVA: http://savalaura.blogspot.com/2010/08/prajitura-turnata-cu-mere.html
EU ATAT DOAR CA AM FACUT O PORTIE SI JUMATATE DE BLAT SI CRED AM PUS IN PLUS FATA DE RETETA EI ,ROM SI VANILIE LA BLAT SI COAJA DE PORTOCALA LA MERE.

INGREDIENTE:
3 OUA
14 LINGURI DE ZAHAR
14 LINGURI DE ULEI
14 LINGURI DE LAPTE
18 LINGURI DE FAINA
1,5 LINGURI PRAF DE COPT
ESENTA DE VANILIE SI ROM

PENTRU UMPLUTURA:
1 KG MERE
ZAHAR DUPA GUST
SCORTISOARA DUPA GUST
COAJA DE PORTOCALA(OPTIONAL)


PREPARARE:

CURATAM MERELE ,LE DAM PE RAZATOARE ,PUNEM ZAHAR SI LE CALIM.LA SFARSIT PUNEM SI SCORTISOARA.

OUALE INTREGI SE BAT CU ZAHARUL,SE ADAUGA SI ULEIUL PANA SE INCORPOREAZA BINE.
FAINA O AMESTECM CU PRAFUL DE COPT,APOI O ADAUGAM LA OUA,ALTERNAND CU LAPTELE.PUNEM SI ESENTELE.

INCALZIM CUPTORUL LA 180 DE GRADE.

TAPETAM O TAVA CU ULEI SI FAINA, ADAUGAM JUMATATE DIN COMPOZITIA PENTRU BLAT, DAM TAVA LA 180 DE GRADE PENTRU 10 MINUTE.

SCOATEM TAVA, PUNEM MERELE CALITE,UNIFORMIZAM SI TURNAM PESTE RSTUL DE ALUAT SI DAM IAR TAVA LA CUPTOR PENTRU 35-40 MINUTE.

POFTA BUNA!

10.11.2010

PIEPT DE PUI CU CIUPERCI SI ARDEI/CHICKEN BREAST WITH MUSHROOMS AND BELL PEPPERS/PETTO DI POLLO CON FUNGHI E PEPERONI

O MANCARE RAPIDA SI SANATOASA!

INGREDIENTE:
1 PIEPT DE PUI
350 GR CIUPERCI
2 ARDEI GRASI
1 CEAPA
PUTIN VIN ALB
ULEI DE MASLINE
CONDIMENTE


PREPARARE:
CEAPA SE PUNE LA CALIT IN ULEI DE MASLINE, ADAUGAM SI PIEPTUL TAIAT BUCATELE....LASAM PANA SE PATRUNDE BINE PUIUL,APOI ADAUGAM CIUPERCILE TAIATE ,STROPIM CU VIN, SARAM SI PIPERAM SI LASAM LA FOC POTRIVIT CAM 15 MINUTE, APOI ADAUGAM SI ARDEIUL GRAS, MAI LASAM CATEVA MINUTE .
PRESARAM PATRUNJEL VERDE TOCAT SI PAPAM:))

NU-I ASA CA A FOST RAPID?:))


POFTA BUNA!

09.11.2010

DULCEATA DE PRUNE/BLACK PLUM JAM/CONFETTURA DI PRUGNE


CUM NU GASESC IN MAGAZIN O DULCEATA SA IMI PLACA MULT...AM DECIS SA-MI FAC CATEVA BORCANELE DE DULCEATA DE PRUNE:))
INGREDIENTE:
3 KG PRUNE ,FARA SAMBURI
1 KG ZAHAR
1 LAMAIE
PREPARARE:
PRUNELE CURATATE , SPALATE SI TAIATE BUCATELE, LE-AM AMESTECAT CU ZAHAR,LAMAIA TAIATA BUCATELE SI LE-AM LASAT ASA DE PE O ZI PE ALTA.
A 2-A ZI LE-AM PUS LA FIERT,LA FOC POTRIVIT SI LE-AM FIERT IN JUR DE 3 ORE,AMESTECAND MEREU SA NU SE PRINDA DE FUNDUL OALEI.
CAM DUPA O ORA DE LA FIERBERE AM SCOS LAMAIA AFARA.
DUPA CE S-A FIERT,AM LASAT-O UN PIC SA SE RACOREASCA,APOI AM PUS-O IN BORCANE.
BORCANELELE BINE INCHISE LE-AM INTORS CU FUNDUL IN SUS SI LE-AM ACOPERIT CU UN PROSOP,LASANDU-LE ASA PANA A 2-A ZI:)
DUPA CE AM TERMINAT DULCEATA,AM VORBIT CU MAMA ACASA,IAR EA MI-A RECOMANDAT CA DATA VIITOARE ZAHARUL SA-L PUN DOAR LA SFARSIT...CICA ASA CUM AM FACUT EU DULCEATA SE INCHIDE MAI TARE LA CULOARE DIN CAUZA CA ZAHARUL SE ARDE......EI, NU MAI CONTEAZA PENTRU CA A IESIT FOARTE BUNA DULCEATA MEA:)))
CINE NU MA CREDE E POFTITA LA MINE S-O INCERCE:))
POFTA BUNA!


05.11.2010

STRACCIATELLA

O SUPA DE ORIGINE ITALIANA , O SUPA DE PUI, DOAR CA IN LOC DE TAIETEI SUPA CONTINE ZDRENTE DE OUA. EU AM FACUT O PORTIE MICA.

INGREDIENTE:
1 PIEPT DE PUI,SAU PULPE
1 MORCOV
1 CEAPA
1 PATRUNJEL
SARE,VEGETA
4 OUA
3 LINGURI DE PARMEZAN
PATRUNJEL VERDE TOCAT.

PREPARARE:




AM PUS LA FIERT PIEPTUL DE PUI IMPREUNA CU LEGUMELE,IAR DUPA CE S-AU FIERT ,LE-AM STRECURAT.
SUPICA SE PUNE INAPOI PE FOC SA FIARBA, IAR INTRE TIMP BATEM 4 OUA IMPREUNA CU 3 LINGURI DE PARMEZAN RAS FIN.
CAND INCEPE SA FIARBA ,PUNEMA OUALE, AMESTECAM BINE CU TELUL SI LASAM CATEVA MINUTE SA FIARBA.
SE PROBEAZA DE SARE SI SE PUNE PATRUNJEL VERDE TOCAT.
ESTE FOARTE GUSTOASA SI RAPID DE FACUT!SPER S-O INCERCATI!
POFTA BUNA!

04.11.2010

GOGOSELE DE RICOTTA


CAND AM PREPARAT ACESTE GOGOSELE,GANDUL MEU ERA LA ACEI PAPANASI PUFOSI DE SE TOPESC IN GURA...DAR EU CUM NU AVEAM IN CASA BRANZA DE VACA,AM ZIS IA SA VEDEM CE VA IESI DACA FOLOSESC RICOTTA:))


NU A IESIT CEVA RAU...DA NICI CEVA WOW.....ORICUM GOGOSELELE MELE NU ERAU PUFOASE ..DAR DESTUL DE BUNE LA GUST..S-AU MANCAT..NU A AJUNS NICI UNA LA GUNOI:))
INGREDIENTE:
500 GR BRANZA RICOTTA
3 OUA
IN JUR DE 300 GR FAINA
COAJA DE LA O LAMAIE
PRAF DE COPT
4 LINGURI GRIS
4 LINGURI DE ZAHAR
PREPARARE:

BRANZA SE AMESTECA CU GALBENUSURILE, COAJA DE LAMAIE, GRISUL SI ZAHARUL.
ADAUGAM ALBUSURILE BATUTE SPUMA, APOI FAINA SI PRAFUL DE COPT.

COMPOZITIA FIIND MOALE ,SE IA CU LINGURA DIN COMPOZITIE SI SE PRAJESTE IN ULEI, LA FOC MOALE,PANA SE RUMENESTE BINE PE AMBELE PARTI.


SE SERVESC CALDE, PUTETI PUNE SMANTANA SI DULCEATA,SAU SE POT SERVI SI RECI:))


PANA AM SA FAC SI ACEI PAPANASI DE CARE V-AM POMENIT....MA MULTUMESC CU CE MI-A IESIT..DAR NU MA LAS SI TOT II FAC EU INTR-O ZI:))


POFTA BUNA!

03.11.2010

CREVETI PANE/BREADED SHRIMPS/GAMBERI IMPANATI

SUNT ATAT DE BUNI..DOAR CA NU E MERITUL MEU PENTRU REUSITA LOR, ASA I-AM CUMPARAT ,GATA PREPARATI SI CONGELATI, EU DOAR I-AM PRAJIT IN ULEI:)





ACUM AM SA VA INSIR PREPARATELE DE DUMINICA:

- FRIPTURA DE PUI

- CARTOFI AROMATI LA CUPTOR

-SALATA DE ROSII CU MINI BOCCONCINI,AROMATA CU BUSUIOC SI OTET BALSAMIC

LA RESTUL PREPARATELOR NU AM REUSIT SA LE FAC POZE,SI ANUME:

-HUMUS

-PLATOU CU APERITIVE

-CIORBA DE FASOLE CU CIOLAN AFUMAT

-FRIPTURA DE PORC


POFTA BUNA!