09.11.2010

DULCEATA DE PRUNE/BLACK PLUM JAM/CONFETTURA DI PRUGNE


CUM NU GASESC IN MAGAZIN O DULCEATA SA IMI PLACA MULT...AM DECIS SA-MI FAC CATEVA BORCANELE DE DULCEATA DE PRUNE:))
INGREDIENTE:
3 KG PRUNE ,FARA SAMBURI
1 KG ZAHAR
1 LAMAIE
PREPARARE:
PRUNELE CURATATE , SPALATE SI TAIATE BUCATELE, LE-AM AMESTECAT CU ZAHAR,LAMAIA TAIATA BUCATELE SI LE-AM LASAT ASA DE PE O ZI PE ALTA.
A 2-A ZI LE-AM PUS LA FIERT,LA FOC POTRIVIT SI LE-AM FIERT IN JUR DE 3 ORE,AMESTECAND MEREU SA NU SE PRINDA DE FUNDUL OALEI.
CAM DUPA O ORA DE LA FIERBERE AM SCOS LAMAIA AFARA.
DUPA CE S-A FIERT,AM LASAT-O UN PIC SA SE RACOREASCA,APOI AM PUS-O IN BORCANE.
BORCANELELE BINE INCHISE LE-AM INTORS CU FUNDUL IN SUS SI LE-AM ACOPERIT CU UN PROSOP,LASANDU-LE ASA PANA A 2-A ZI:)
DUPA CE AM TERMINAT DULCEATA,AM VORBIT CU MAMA ACASA,IAR EA MI-A RECOMANDAT CA DATA VIITOARE ZAHARUL SA-L PUN DOAR LA SFARSIT...CICA ASA CUM AM FACUT EU DULCEATA SE INCHIDE MAI TARE LA CULOARE DIN CAUZA CA ZAHARUL SE ARDE......EI, NU MAI CONTEAZA PENTRU CA A IESIT FOARTE BUNA DULCEATA MEA:)))
CINE NU MA CREDE E POFTITA LA MINE S-O INCERCE:))
POFTA BUNA!


Trimiteți un comentariu