21.11.2010

SARATELE/CHEESE STICKS

Mi se facu pofta de saratele/saleuri,asa ca urmand o reteta gasita pe culinar:http://www.culinar.ro/retete/gateste/9/326/6783/aperitive/aperitive-cu-brinza/saratele-super-gustoase am trecut la treaba.

Am facut doar jumatate de portie...dar va zic ca sunt foarte gustoase, ti se topesc in gura ,iar sotul mi-a cerut ca data viitoare sa fac "3 kg":))))

INGREDIENTE PENTRU O PORTIE INTREAGA:
-600 gr faina
-500 gr unt/untura
-500 gr branza sarata
-2 lingurite praf de copt
-ou pentru uns deasupra
-susan/mac/chimen


PREPARARE:
Din faina,unt, branza si praf de copt se framanta un aluat pe care il punem sa se odihneasca 40 de minute la frigider




Aluatul se intinde in foi de aproximativ jumatate de cm, apoi se unge cu ou,se presara cu susan( sau ce doriti) si se taie fasii.
Se iau cu grija cu un cutit, spatula in cazul meu si se pun in tava , apoi se dau 15 minute la 180 de grade.

Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu