30.03.2013

"Degete" din piept de pui, cartof dulce copt si sos dulce picant/ Chicken fingers with double baked sweet potatoes and sweet chilli sauce




Va propun ceva mai ciudat ca si arome, dar foarte bunnnn: pipet de pui, cartof dulce copt si un sos dulce picant.

Ingrediente "degete" de pui:
2 buc piept de pui
2 oua
faina alba
faina de malai (nu am avut pesmet)
sare si piper

Pt cartofi dulci
2 buc cartofi dulci
2 linguri crema de branza


Pentru sos:
 ketchup
miere
fulgi de ardei iute




Preparare:
Spalati bine cartofii, ii taiati in 2 si ii puneti la cuptor cu partea taiata in jos, la 200 de grade in jur de 30 de min,sau pana intra usor furculita in ei.
Intre timp taiati fasii pieptul de pui, le condimetati, le trecti prin faina, ou si apoi pesmet(eu malai) si le prajiti.
Dupa ce cartofii s-au copt, scobiti miezul, dar lasati coaja intacta, apoi amestecati miezul cu crema de branza, umpleti din nou coaja cartofilor si ii mai dati la cuptor pentru inca 10 minute.








Pentru sos am amestecat ketchup cu miere si fulgi din ardei iute.  Mie mi-a placut mult. Daca vreti cartofii ii puteti lasa asa simpli copti, fara sa-i mai amestecati cu crema de branza, oricum sunt deliciosi in ambele feluri..




Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu