01.04.2013

Chec cu ricotta/ Ricotta pound cake






In weekend vroiam sa pap ceva dulce, dar nu ceva complicat , cat mai rapid de facut. Asa ca, vazand cutia cu ricotta in frigider am stiut ca o vreau.....si asa am ajuns sa fac chec (simplu de facut nu?) in care am adaugat gramajioare de ricotta.


Ingrediente:
pt chec: 5 oua, 5 linguri de zahar, un praf de copt, 5 linguri de ulei si 7 linguri de faina, o lingura de cacao.
Pt ricotta: 300 gr ricotta, zahar pudra dupa gust, coaja de portocala, stafide, putina nuca de cocos, 1 ou.



Ce trebuie sa faceti: sa preparati blatul de chec, sa amestecati ricotta cu zahar dupa gust, stafide, coaja de portocala, oul, nuca de cocos...sau ma rog ce va trece voua prin cap si sa puneti cu lingura din loc in loc ricotta peste compozitia de chec.
Dati tava la cuptor, la 180 de grade, in jur de 25 de minute.
O puteti pudra cu zahar, sau puteti topi o ciocoalata cu putina smantana dulce si turnati peste prajitura. Foarte buna!



Pofta Buna!

3 comentarii:

Unknown spunea...

Cred ca e un deliciu!

mirela spunea...

woauu,ce bine arata!!!!

Sarea in bucate spunea...

a fost tare bun, mai ales rapid de facut:) multu de vizita, va pup