24.03.2013

Prajitura cu crema de smantana/ Sour cream filling cake



 
 
Pentru weekend am facut acest desert rapid cu ce aveam prin casa, a iesit un desert bun si racoritor.
 
 
Ingrediente:
piscoturi
500 gr smantana
zahar pudra dupa gust
coaja de portocala
vanilie
4 linguri dulceata de piersici
2 pliculete gelatina
frisca pentru décor
 
 
 
Preparare:
 
Am tapetat cu folie alimentara o forma de chec. Am pus gelatina la inmuiat in putina apa rece. Smantana se amesteca cu zahar pudra dupa gust, cu coaja de portocala, vanilie si dulceata.
Peste gelatina am pus putina apa fierbinte si am amestecat pana s-a topit, apoi am adaugat-o la crema si am amestecat bine. Crema am lasat-o putin la rece sa se inghege putin.
Piscoturile le-am inmuiat in putin sirop din zahar ars, si le-am asezat in tava de chec. Peste turnam jumatate din crema, apoi alat strat de piscoturi, cealalta parte de crema si ultimul strat va fi din piscoturi.
Dam prajitura la rece cateva ore, apoi o rasturnam pe un platou si o decoram cu frisca batatuta.
 
 
 
 
Pofta buna!

Trimiteți un comentariu