17.03.2013

Estonian Kringel


Pentru luna aceasta, Mimmi & Laura, gazda Provocarii Secrete, mi-a repartizat blogul Albinutzei, din care am ales sa fac Estonian Kringel...o bunatate , care a disparut de pe masa doar la cateva minute dupa ce l-am scos din cuptor...deci puteti face linistiti portie dubla , nu o sa va para rau.:)
 
 
 
 
Ingrediente aluat:
300 gr faina
15 gr drojdie
30 gr unt
un praf de sare
1 galbenus
o lingurita de zahar
120 ml lapte caldut
 
 
Pentru uns:
50 gr unt
4 linguri de zahar
1-2 lingurite scortisoara.
 
 
 
 
Preparare:
Se freaca drojdia cu zaharul, apoi se adauga laptele caldut si se lasa cateva minute pana se umfla. Faina se amesteca cu praful de sare.Untul se topeste si se lasa la racit.
Facem o adancitura in faina, adaugam drojdia, galbenusul si untul topit(dar racit) si framantam un aluat pe care il lasam apoi la dospit 1-2 ore.
 
Dupa ce aluatul a dospit, preincalzim cuptorul la 180 de grade, framantam un pic aluatul , apoi il intindem intr-un strat subtire.
Frecam 50 de grame unt cu 4 linguri de zahar si 1-2 lingurite scortisoara. Pastram din aceasta compozitie 2 linguri, iar restul il intindem in strat uniform peste aluatul intins. Rulam strans aluatul, duca care rulada rezultata, o taiem in 2, dar o lasam un capat netaiat, rasucim cele 2 bucati in forma de spirala, cu partea taiata in afara ,apoi formam un colac.
Ungeti supraafata colacului cu cele 2 linguri pastrate. Eu le-am pus cateva secunde la microunde, asa ca a fost lichida pasta si usor de uns colacul.
Il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
 
 
Foarte bun, multumesc Albinutza.
 
 
 
 
Pofta Buna!
 
 
 
 
 

Trimiteți un comentariu