03.09.2010

GOMBOTI CU PRUNE/PLUM DUMPLINGS/GNOCCHI CON LE PRUGNE








O RETETA CUNOSCUTA DE TOATA LUMEA...DAR CARE MIE IMI PLACE LA NEBUNIE:)
INGREDIENTE:
IN JUR DE 700 GR CARTOFI
1 CANA DE FAINA
3-4 LINGURI DE GRIS
2 OUA
2-3 LINGURI DE ULEI
2 LINGURI DE ZAHAR
PRUNE
PESMET RUMENIT AMESTECAT CU ZAHAR DUPA GUST
PREPARARE:

CARTOFII SE FIERB IN COAJA ,APOI SE CURATA SI SE ZDROBESC CA SI PT PIURE.
ADAUGAM OUALE, GRISUL, ULEIUL SI ZAHARUL ,AMESTECAM BINE APOI INCEPEM SA PUNEM FAINA.
PRUNELE SPALATE SI TAIATE IN 2,4 DEPINDE DE MARIME ,LE PRESARAM CU ZAHAR.
CU MANA BINE INFAINATA FORMAM BILEDE MARIME POTRIVITA IN MIJLOC PUNEM CATE O BUCATA DE PRUNA SI AVEM GRIJA SA ACOPERIM BINE PRUNA.
PUNEM PE FOC O OALA CU APA,LA FOC POTRIVIT,IAR CAND APA INCEPE SA FIARBA ADAUGAM GOMBOTII SI LASAM SA FIARBA PANA ACESTIA SE RIDICA LA SUPRAFATA APEI.
II SCOTEM DIN APA DUPA CARE II DAM PRIN PESMET RUMENIT AMESTECAT CU ZAHAR.......BUNI RAU:))
POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu