22.09.2010

LASAGNE ALLA BOLOGNESE


NU PREA FAC LASAGNE SI PASTE ...DAR IMI VENESE UN DOR DE LASAGNE....CELE MAI BUNE LE-AM PAPAT ,NORMAL,IN ITALIA.
EU NU AM AVUT CHIAR TOATE INGREDIENTELE CERUTE DE RETETA,DAR REZULTATUL A FOST BUNNNN:)
AM SA VA DAU RETETA EXACT ASA CUM E PE SITE-UL ITALIAN ,CU SPECIFICATIA A CEEA CE MI-A LIPSIT MIE..SI DECI NU AM FOLOSIT:)
MAI INTAI PREPARAM RAGU-UL
INGREDIENTE:
50 GR UNT
250 ML BRODO(SUPA DE CARNE), (EU AM FOLOSIT APA FIARTA CU VEGETA:)
250 GR CARNE MACINATA DE VITA
250 GR CARNE DE PORC ( EU AM AVUT DOAR CARNE DE PORC)
1 MORCOV
1 CEAPA
1 BAT DE TELINA(EU AM PUS O RADACINA DE PATRUNJEL)
4 LINGURI ULEI DE MASLINE
100 GR DE BACON(NU AM AVUT)
250 ML SUC DE ROSII SAU 30 GR CONCENTRAT DE ROSII
PIPER
SARE
1 PAHAREL DE LAPTE(AM UITAT SA PUN:)))
1 PAHAREL DE VIN ROSU SEC (NU AM AVUT)
PREPARARE:
MAI INTAI MI-AM PREGATIT "BRODO" ,ADICA AM PUS LA FIERT 250 ML APA SI AM ADAUGAT VEGETA DUPA GUST(PUTETI FOLOSI UN CUB CONCENTRAT).
CEAPA ,MORCOVUL SI PATRUNJELUL LE-AM CURATAT SI MARUNTIT LA ROBOT.
INTR-O CRATITA SE PUNE ULEIUL SI UNTUL,LA TOPIT, APOI ADAUGAM MORCOVUL,CEAPA SI PATRUJELUL MARUNTITE SI LE LASAM SA SE CALEASCA.
DUPA CE S-AU CALIT,AR TREBUI ADAUGAT BACONUL(MARUNTIT),DAR EU NU AM AVUT ASA CA AM PUS CARNEA SI AM LASAT SA SE PATRUNDA BINE, IN JUR DE 10 MINUTE,LA FOC MAI IUTE.
SE ADUAGA VINUL...PAUZA LA MINE:))SI SE LSA PANA SE EVAPORA.
APOI ADAUGAM SUCUL DE ROSII, APA+VEGETA(NU TOATA), SARE,PIPER SI SE LASA LA FOC MOALE IN JUR DE 2 ORE.
AMESTECATI MEREU SI DACA MAI TREBUIE APA,MAI COMPLETATI.
DUPA CELE 2 ORE SE ADAUGA SI LAPTELE(EU AM UITAT DE EL).
IN TIMP CE SOSUL RAGU SE FACE, SE PREPARA SOSUL BECHAMEL.





INGREDIENTE SOS BECHAMEL:
100 GR UNT
100 GR FAINA
1 LITRU DE LAPTE
SARE,PIPER
PUTINA NUCSOARA(NU AM AVUT)
PREPARARE:
INTR-UN VAS SE PUNE UNTUL LA TOPIT, APOI ADAUGAM FAINA, AMESTECAND REPEDE SI SE LASA 2-3 MINUTE, AMESTECAND CONTINUU.
SE ADAUGA LAPTELE,CALDUT ,AMESTECAM BINE SI AVEM GRIJA SA NU SE FORMEZE COCOLOASE .
LASAM SA FIARBA PANA SE INGROASA,LA FOC MIC, AMESTECAND MEREU.
DUPA CE S-A INGROSAT, SE ACOPERA VASUL CU UN CAPAC, SI LA FOC MOALE SE MAI LASA SA FIARBA 15 MINUTE, AMESTECAND DIN CAND IN CAND.


ASAMBLARE LASAGNE:V-AS SFATUI SA FOLOSITI FOI DE LASAGNE PROASPETE SAU CHIAR FACUTE IN CASA...EU AM AVUT USCATE...
PENTRU ASAMBLARE AVEM NEVOIE DE:
SOS RAGU
SOS BECHAMEL
PARMEZAN RAS(NU AM AVUT,ASA CA AM FOLOSIT CASCAVAL)
O TAVA PENTRU ARAGAZ.
DECI:
TAVA SE UNGE CU PUTIN ULEI DUPA CARE PUNEM PUTIN SOS RAGU, CICA AJUTA SA NU SE PRINDA ASA TARE DE FUND.
(EU AM PUS SI FOLIE DE ALUMINIU...AM O TAVA CAM BATRANA SI ASA AM DICHISIT-O UN PIC)
APOI SE PUN FOILE DE LASAGNE,PESTE SOS BECHAMEL,PESTE SOS RAGU,IAR APOI PARMEZAN RAS SI SE CONTINUA PANA TERMINAM INGREDIENTELE,ULTIMUL STRAT FIID DE BECHAMEL+RAGU, IAR DEASUPRA PARMEZAN.
INTRODUCEM TAVA LA CUPTOR(180-200 GRADE) CAM 50-60 DE MINUTE.





POFTA BUNA!




Trimiteți un comentariu