09.12.2009

SARMALE CU CARNE DE PUI/STUFFED CABBAGE ROLLS WITH CHICKEN MEAT/VERZE RIPIENE CON CARNE DI POLLO





ASEARA AM FACUT CATEVA SARMALE CU CARNE DE PUI..AU IESIT FOARTE BUNE, SUCULENTE, MOI....HMMM TI SE TOPESC IN GURA!


INGREDIENTE:
350 CARNE DE PUI
O VARZA
O MANA DE OREZ
SUC DE ROSII
O CEAPA
PUTIN PATRUNJEL VERDE TOCAT
CONDIMENTE:SARE, PAPRIKA, VEGETA, CIMBRU SI MARAR
ULEI
PUTINA APA


PREPARARE:
VARZA SE PUNE IN APA CU SARE SI OTET LA OPARTIT.
CEAPA SE CALESTE IMPREUNA CU OREZUL IN PUTIN ULEI, SE LASA CATEVA MINUTE.



CARNEA DE PUI SE AMESTECA CU CONDIMENTE, PUTIN SUC DE ROSII, PATRUNJEL,SE ADAUGA CEAPA SI OREZUL CALIT SI SE AMESTECA BINE.
SE GUSTA SI DUPA CAZ SE MAI PUNE SAU NU SARE.




PE FUNDUL UNUI VAS SE PUN 2-3 FRUNZE TAIATE MARUNT, DUPA CARE SE TRECE LA RULAT SARMALE.
M-AM CHINUIT CE-I DREPT CU ELE, AICI VARZA FIIND FOARTE TARE, DAR PANA LA URMA LE-AM DAT DE CAPAT.
AM LUAT O FRUNZA, I-AM SCOS COTORUL AFARA , ASTEL FACEM 2 SARMALE DINTR-O FRUNZA. PE FIECARE BUCATA DE FRUNZA SE PUNE PUTINA UMPLUTURA DUPA CARE SE RULEAZA, IAR USOR CU DEGETUL IMPINGEM LA CAPETE VARZA INAUNTRU, SA FIM SIGURI CA NU O SA NE IASA UMPLUTUTA AFARA.
SE REPETA OPERATIUNEA PANA TERMINAM UMPLUTURA.



ASEZAM FRUMOS SARMALELE IN VAS, LE ACOPERIN CU FRUNZE TAIATE MARUNT, DUPA CARE PUNEM SUC DE ROSII SI APA PESTE, DE AJUNS CAT SA FIE DESTUL LICHID SA POATA FIARBA.
SE PRASARA DEASUPRA PUTIN MARAR SI SE PUN IN CUPTOR , LA 180 DE GRADE, PENTRU 2-3 ORE.
AVEM GRIJA SA COMPLETAM CU APA IN CAZ CA SCADE PREA MULT.
SE SERVESC CU SMANTANA.







POFTA BUNA!

Niciun comentariu: