18.12.2009

PRAJITURELE/COOKIES/BISCOTTI




ASA, AM REVENIT SI VA PUN SI RETETELE, SURSA AM DAT-O DEJA...DECI :

1. FURSECURI LINZER:

GINUCA SPUNE CA AVEM NEVOIE DE:
300 GR FAINA(MIE CRED CA MI-A INTRAT MAI MULT, IN JUR DE 350)
170 GR ZAHAR
170 GR UNT
2 OUA,SEPARATE, IAR ALBUSURILE BATUTE SPUMA(IN RETETA GINUCAI TREBUIA 1OU+1GALBENUS)
COAJA RASA DE LA O LAMAIE
1/2 LINGURITA PRAF DE COPT
1 LINGURA SCORTISOARA
ESENTA VANILIE
UN PRAF DE SARE

DIN INGREDIENTE AM FRAMANTAT UN ALUAT , IAR LA SFARSIT AM ADAUGAT SI ALBUSURILE SPUMA....ASA CA AM MAI PUS CEVA FAINA, ALUATUL ERA PREA MOALE SI NU SE PUTEA LUCRA CU EL.
ALUATUL L-AM DAT LA RECE O JUMA' DE ORA, APOI L-AM INTINS SI AM DECUPAT FULGI DE NEA SI STELUTE.
DECUPASEM SI FULGI MAI MARI, DAR NU AU APUCAT SA FIE FOTOGRAFIATI..STITI VOI POFTICIOSII AU BAT BUZNA:))))
JUMATE DIN FULGI I-AM LASAT INTREGI, IAR IN JUMATE AM DECUPAT UN CERC MIC.
I-AM COPT LA 160 DE GRADE , CAM 8-10 MINUTE.
FULGII I-AM LIPIT 2 CATE 2, CU GEM DE PRUNE(FACUT DE MINE), APOI I-AM PUDRAT CU ZAHAR PUDRA...IAR STELUTELE LE-AM LASAT ASA SINGURELE SI LE-AM PUDRAT SI PE ELE UN PIC SA NU SE SUPERE:)))
SUNT FOARTE BUNI!!!!







2.PRAJITURA "TAVALITA"


O STIU DE MULT, O FACEAM CU MAMA MEREU.
NU AM SUNAT-O PE MAMA SA CER RETETA,ASA CA AM LUAT-O DE PE BLOGUL AMALIEI....AM FACUT DOAR GLAZURA DUPA RETETA EI.
DECI FACETI UN BLAT DIN 6 OUA, ASA CUM IL STITI VOI FACE, IAR DUPA CE SE RACESTE IL TAIATI IN CUBURI DE DIMENSIUNEA DORITA.

PENTRU GLAZURA AVETI NEVOIE DE:

200 GR ZAHAR PUDRA
200 GR UNT
100 ML LAPTE
10 ML ROM
2 LINGURI CACAO

PENTRU TAVALIT:
200 GR NUCA DE COCOS

PUNETI TOATE INGREDIENTELE PENTRU GLAZURA INTR-UN VAS LA FOC MIC SI LASATI SA DEA UN CLOCOT SI GATA GLAZURICA.
LUATI FIECARE CUBULET DE BLAT , IL TRECETI PRIN GLAZURA , IAR APOI PRIN COCOS SI LE DATI LA RECE.
SUNT BUNE, IEFTINE, ASPECTOASE.....:))))





IN POZA DE MAI SUS MAI APAR SI FURSECURILE TRUFFLE, PE CARE LE-AM POSTAT SAPTAMANA TRECUTA, DOAR CA DE DATA ACEASTA AM FOLOSIT CIOCOLATA CU LAPTE SI AU CRESCUT MAI MULT LA COPT, S-AU CAM LABARTAT SI NU AU RAMAS SUB FORMA DE BILA....DAR SUNT BUNE:)))





3. BOMBOANE BOUNTY
RETETA ESTE TOT DE PE BLOGUL AMALIEI...SUNT BUNE ACESTE BOMBOANE, DAR PENTRU MINE NU IAU LOCUL BOMBOANELOR RAFAELLO(CELE DE CASA, MA REFER)

INGREDIENTE:
200 GR NUCA DE COCOS
1OO ML FRISCA
70 GR ZAHAR PUDRA
ESENTA DE ROM
200 GR CIOCOLATA CU LAPTE PENTRU GLASAT.

UNTUL SI FRISCA SE PUN INTR-UN VAS LA FOC MOALE, PANA SE TOPESTE UNTUL, APOI SE ADAUGA NUCA DE COCOS , ZAHARUL SI ESENTA DE ROM.
EU AM DAT COMPOZITIA LA RECE , ABIA DUPA CARE AM FORMAT BILUTE, IAR BILUTELE LE-AM DAT LA CONGELATOR PENTRU CEVA VREME, DESTUL DE MULT CA UITASEM DE ELE:))DAR NU AU INGHETAT SI S-AU INTARIT DESTUL DE BINE.
AM TOPIT CIOCOLATA SI AM TRAS FIECARE BILUTA PRIN CIOCO....LE-AM ACOPERIT , DAR NU UNIFORM, SAU FOARTE ASPECTOS.
ELE FIIND FOARTE RECI, CIOCO S-A INTARIT FOARTE REPEDE.
MERITA INCERCATE, SUNT BUNE....DAR DACA AR FI SA ALEG DINTRE ACESTEA SI BOMBOANELE RAFAELLO , LE ALEG PE CELE DIN URMA:)))

ACESTEA FIIND ZISE, SAU MAI BINE ZIS, SCRISE, VA DORESC SPOR LA COPT SI LA PAPAT!

RETETA FURSECURILOR LINZER AM LUAT-O DE PE BLOGUL GINEI:http://ginuca27.blogspot.com/2008/12/fursecuri-linzer.html
BOMBOANELE BOUNTY DE PE BLOGUL AMALIEI:http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/12/bomboane-bounty.html
PRAJITURA TAVALITA TOT DE LA AMALIA:http://amalia-mylife.blogspot.com/2008/11/prajitura-tavalita-cu-nuca-de-cocos.html
FURSECURI TRUFFLE DE PE BLOGUL FLORANCEI:http://deliciibyfflorance.blogspot.com/2009/02/fursecuri-truffle.html

SA NU CREDETI CA SUNTEM ASA DE MANCACIOSI, NU-S TOATE PENTRU NOI, MAINE AM SA FAC CADOU DIN FIECARE UNEI PRIETENE!:)
VA PUN POZE SI MAINE AM SA PUN SI RETETELE!
Trimiteți un comentariu