04.12.2013

Fursecuri Ghoriba





Aceste fursecuri originare din Maroc le-am gasit pe blog-ul Laurei Adamache si va pot spune ca se fac usor au un aspect placut,dar sunt si gustoase.


Ingrediente:
400 gr faina alba
200 gr zahar pudra
40 gr unt
45 ml ulei de floarea soarelui
2 oua
1 lingurita praf de copt
esenta de migdale sau vanilie
zahar pudra pentru tavalit.



Preparare:
Untul impreuna cu ulei se pun pe foc pana se topeste untul, apoi se lasa la racorit. Ouale le amestecati cu zaharul pudra pana se deschid la culoare, apoi se adauga si uleiul si amestecam bine.La sfarsit adaugam faina, praful de copt si aroma, amestecam bine. Aluatul rezultat ,un pic sfaramicios ,se acopera cu folie si de da la rece o ora.
Preincalziti cuptorul la 170 de grade.
Dupa o ora formati bile din aluat , pe care le dati prin zahar pudra si apoi le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le coaceti 20 de minute. Ele vor crapa, ceea ce le si da un aspect frumos.



Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu