07.06.2010

RISOTTO




INGREDIENTE:


4 BUC PIEPT DE PUI


1 1/2 CANA OREZ


VIN ALB


1 CEAPA


2-3 LINGURI ULEI


UN CUBULET DE UNT


1 ARDEI GRAS ROSU


PARMEZAN RAS




PREPARARE:


CEAPA SE CALESTE IN ULEI,APOI SE ADAUGA SI PIEPTUL DE PUI TAIAT CUBULETE MICI SI SE LASA 2-3 MINUTE.


SE ADAUGA OREZUL ,SE PUNE 1/2 CANA VIN ALB SI SE LASA CATEVA MINUTE, PANA SE EVAPORA VINUL,LA FOC MAI IUTE.


SE CONDIMENTEAZA CU SARE SI VEGETA SI ADAUGAM PUTINA APA FIERBINTE , SE LASA SA FIARBA,LA FOC MOALE,COMPLETAND MEREU CU APA ,PANA CE SE FIERBE OREZUL.


LA SFARSIT ADAUGAM SI ARDEIUL GRAS TAIAT CUBULETE MICI, CUBUL DE UNT SI O MANA DE PARMEZAN RAS.


SE PROBEAZA DE SARE.


SE AMESTECA BINE SI MAI LASAM UN 1-2 MINUTE PE FOC.




POFTA BUNA!










Trimiteți un comentariu