26.06.2010

CARTOFI FRANTUZESTI




NU STIU CARE E ORIGINEA ACESTEI RETETE, DACA CHIAR E DE ORIGINE FRANCEZA...DAR STIU CA SUNT BUNI:))
INGREDIENTE:
6 CARTOFI MARIME MEDIE
4 OUA
CASCAVAL
SARE SI PIPER

PENTRU SOS:
UN PIC DE UNT
2 LINGURI DE FAINA
O CANITA LAPTE
250 ML SMANTANA
SARE SI PIPER
1 OU

MOD DE PREPARARE
CARTOFII SE FIERB IN COAJA IN JUR DE 25 DE MINUTE. FIERBEM SI OUALE 10 MINUTE.
DUPA CE AU FIERT SI CATOFII SI OUALE SE LASA LA RACIT,IAR INTRE TIMP PREPARAM SOSUL.
IN PUTIN UNT RUMENIM 2 LINGURI DE FAINA, ADAUGAM LAPTELE SI AMESTECAM BINE SA NU SE FACA COCOLOASE,APOI PUNEM SI SMANTANA,LASAM SA DEA UN CLOCOT, SARAM SI PIPERAM ,IAR LA SFARSIT PUNEM SI OUL,AMESTECAM BINE SI DAM DEOPARTE.

CARTOFII SI OUALE SE CURATA DE COAJA SI SE TAIE RONDELE.
INTR-UN VAS DE YENA UNS CU UNT AM PUS JUMATATE DIN CARTOFI, TOATE CELE 4 OUA, PUTINA SARE .RADEM CASCAVAL SI TURNAM JUMATATE DIN SOS.


PESTE PUNEM RESTUL DE CARTOFI,CASCAVAL RAS SI SOSUL RAMAS,
DAM LA CUPTOR LA 190 DE GRADE PANA SE RUMESTE FRUMOS DEASUPRA.



POFTA BUNA!
Trimiteți un comentariu