15.12.2010

BRIOSE CU MORCOV/CARROT MUFFINS


Aseara mi se facu pofta sa fac ceva bun....si am ajuns sa fac briose cu morcov....doar 3, negasind tava mea de briose, asa ca restul compozitie l-am facut in forma de tarta.
Ne-au placut...nu foarte dulci, dar ceea ce le completeaza foarte bine este glazura din crema de branza...yummy:)
Ingrediente pentru 18 briose:
- (1/2 cup)50 gr nuci prajite si taiate bucatele
- (2 cups)270 gr,sau 2-3 morcovi dati pe razatoarea mica
- 1 mar curatat de coaja si dat pe razatoare
- (2 cups)260 gr faina alba
- (1 1/4 cups) 250 gr zahar
- 3/4 lingurita bicarbonat
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 1 1/2 lingurita scortisoara
- 1 cup nuca de cocos
- 3 oua mari
- (3/4 cup) 180 ml ulei
- zahar vanilat


Preparare:
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate:faina,zaharul, nuca de cocos, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat, scortisoara ,sarea si nuca prajita si tocata marunt.
In alt bol amestecam morcovul si marul date pe razatoare cu cele 3 oua si uleiu, dupa care le adaugam la ingredientele uscate,pana se incorporeaza bine.
Compozitia se imparte in 18 parti egale, apoi o introducem la cuptorul ,preincalzit,la 180 de grade, pentru 20-25 minute,sau pana la proba scobitorii.
Ingrediente glazura:
56 gr unt nesarat
110 gr crema de branza
3 linguri zahar pudra
1/2 lingura esenta(eu am pus de rom si lamaie)
Untul si crema de branza,se mixeaza bine pana devine fina si pufoasa,apoi adaugam zaharul si esenta.
Cu acesta glazura acoperim suparafata brioselor:) o bunatate:)
Pofta Buna!

Trimiteți un comentariu