06.12.2010

TORT CU MOUSSE DE FRUCTE DE PADURE SI MOUSSE DE CIOCOLATA ALBA

Reteta acestui tort am luat-o de pe blog-ul Nainei:http://nainakitchen.blogspot.com/2010/08/tort-cu-mousse-de-zmeura-si-ciocolata.html
Am facut putine moficari la blat ,pentru a vedea reteta original, va rog sa-i vizitati blog-ul.
Ingrediente blat:
8 oua
8 linguri de lapte
8 linguri de ulei
16 linguri de zahar
14 linguri de faina
4 linguri de cacao
praf de copt
Ingrediente mousse fructe de padure:
200 gr fructe de padure(eu zmeura+mure)
3 galbenusuri
1 albus
6 linguri lapte
150 gr zahar
200 ml frisca
10 gr gelatina
Ingrediente mousse de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba
3 galbenusuri
1 albus
6 linguri de lapte
150 gr zahar
200 ml frisca
10 gr gelatina
Ingrediente glazura:
160 ml smantana
100 gr zahar
100 gr cacao
160 ml apa rece
10 gr gelatina
Preparare blat:
-ouale se separa
-albusurile se bat spuma si se dau deoparte
-galbenusurile se freaca cu zaharul,apoi adaugam incet laptele,uleiul si cacaoa
-adaugam galbenusurile la albusuri, amestecand incet, apoi aduagam pe rand si faina,amestecata in prealabul cu praful de copt
-punem compozita intr-o forma rotunda de tort, si dam la cuptor la 180 de grade,30 de minute, apoi coboram temperatura la 170 de grade si lasam sa se coaca pana blatul trece proba scobitorii,in total cam 45 de minute.
-blatul se lasa la racit si apoi se taie in 3 parti egale
Preparare mousse de fructe de padure:
-fructele de padure, spalate, se paseaza la blender
-punem pe baie de aburi, galbenusurile, cu jumatate din zahar si cele 6 linguri de lapte, amestecand mereu pana compozitia se ingroasa ca si o smantana
-lasam se se raceasca
- intre timp batem spuma frisca si separat albusul cu restul de zahar
- la frisca batuta adaugam albusul, galbenusurile, gelatina (hidratata in putina apa calduta) si pireul de fructe.
-amestecam usor
LA FEL SE PREPARA SI MOUSSUL DE CIOCOLATA ALBA.
Asamblare:
Tapetam forma in care am copt blatul cu folie transparenta. Din cauza ca am facut un blat mai mare ,am inaltat peretii formei de tort cu folie de aluminiu indoita de mai multe ori sa fie un pic mai solida.
Asezam un blat pe fundul tavii, insiropam bine(eu trebuia sa insiropez si mai mult)punem mousse-ul de fructe de padure,lasam sa se inchege crema,apoi asezam al 2-lea blat, foarte bine insiropat, acoperim cu mousse-ul de ciocolata alba,lasam pana se incheaga crema si acoperim cu ultimul blat(insiropat).
Eu am preparat jumatate din glazura si am pus-o doar deasupra,apoi am dat tortul pana a 2 -a zi la rece.
Daca vreti sa acoperiti tot tortul in glazura ,il lasati la rece pana a 2-a zi, apoi scoateti tortul din foma, il asezati pe un gratar, preparati glazura si il acoperiti.
Acesta glazura din cauza ca are gelatina, se va intarii in genul unei budinci mai tari, daca vreti o glazura mai ciocolatoasa o puteti prepar dupa alte retete.
Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu