20.08.2010

GHIVECI DE LEGUME/VEGETABLE STEW/STUFATO DI VERDURE



ZILELE TRECUTE POFTISEM LA UN GHIVECI CU LEGUME, ASA CUM IL FACE MAMA ACASA....ASA CA ,AM INCERCAT SA-L REPRODUC..BUN RAU..DAR PARCA TOT MAI BUN ESTE CEL FACUT DE MAMA:))
INGREDIENTE:
O CEAPA MARE
1 MORCOV
1 RADACINA PATUNJEL
3 CATEI DE USTUROI
3 CARTOFI MAI MICI
2 ARDEI GRASI(ROSII)
2 ROSII COAPTE
1 CONSERVA DE MAZARE
PUTIN ULEI
SARE,PIPER, VEGETA
PATRUNJEL VERDE
PREPARARE:
MORCOVUL,CEAPA,PATRUNJELUL SI CATEII DE USTUROI I-AM MARUNTIT LA ROBOT,DUPA CARE I-AM PUS LA CALIT IN PUTIN ULEI.
INTRE TIMP AM TAIAT CUBULETE MICI CARTOFII,ROSIILE SI ARDEII GRASI.
DUPA CE S-A CALIT CEAPA....AM ADAUGAT ARDEIUL GRAS ,AM MAI LASAT CATEVA MINUTE,APOI CARTOFII SI ROSIILE, AM ACOPERIT CU APA,AM CONDIMENTAT SI AM LASAT SA FIARBA LA FOC MIC.
DUPA CE S-AU FIERT CARTOFII, AM ADAUGAT SI MAZAREA DIN CONSERVA,PATRUNJELUL VERDE SI AM LASAT SA MAI DEA UN CLOCOT.
SE GUSTA SI SE POTRIVESTE DE SARE SI SE PAPA CU MULTA POFTA....:))
POFTA BUNA!

6 comentarii:

pansy spunea...

ghiveciul si salatele sunt vedetele verii !

sara & Miki spunea...

Savuros si bun... o zi frumoasa.

maria mihalache spunea...

Ce culori frumoase...........face si mama , fac si eu dar asa cum zici tu parca al mamei este mai bun.
Pup!

Giulia Pignatelli spunea...

che buono questo piatto!!
potrei farlo prossimamente!

Lucia spunea...

Minestrone anche tu??? Siamo in sintonia! :-)

Sarea in bucate spunea...

my dear lucia it is not ninestrone, maybe it looks similar, but it is something else,not a soup ,a main dish very popular in our country during the summer time!