27.11.2013

Tort cu crema de lapte condensat si visine







Ieri l-am sarbatorit pe sotul meu, caruia i-am pregatit un tort decorat in ganache de ciocolata si bordura de ciocolata. Mai trebuie sa fac vreo 20 de torturi decorate in ciocolata si o sa le fac mai frumos.
In interior a fost blat de vanilie insiropat cu compot de visine si crema din lapte condenasat, in care am pus visine din compot.

Pentru crema am folosit asa:
2 conserve lapte condensat(indulcit) a 300 gr fiecare
500 ml frisca lichida
200 ml lapte
3 linguri gelatina(sau 3 pliculete)

Preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in cele 200 ml de lapte, iar dupa cateva minute se topeste pe foc. Apoi se adauga la laptele condensat si se amesteca bine.
Frisca se bate si se adauga la laptele condensat.
Puteti adauga ce fructe doriti, eu am ales visine.

Pentru crema m-am insiprat de la prajitura felie de lapte, vazuta pe atatea blog-uri.


Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu