Ieri am fost in vizita la o amica , careia i-am dus una bucata cheesecake ....si a fost asa de bun:)
Am plecat de la un alt cheesecake facut de mine, doar ca de aceasta data am adaugat in crema bucati de ciocolata aerata, iar deasupra am pus kiwi si capsuni, pe care i-am glazurat cu gem:),iar pe margine am pus ciocolata topita...deci v-am convins? il incercati?:)
Ingrediente baza:
350 gr biscuiti digestivi
150 gr unt topit
Ingredinte crema:
500 gr crema de branza
400 gr frisca lichida
200 gr zahar
2 pliculete gelatina
bucatele de ciocolata
Macinati biscuitii, apoi topiti untul si-l amestecati cu biscuitii. Tapetati cu folie forma de tort si puneti baza,presand-o bine.
Intr-un bol puneti crema de branza, frisca si zaharul si bateti cu mizerul cateva minute,apoi adaugati si bucatile de ciocolata si amestecati.
Topiti gelatina in putina apa, dar sa nu fiarba, apoi o puneti la crema.
Lasati cheesecake-ul la rece cateva ore, dupa care il ornati ori cu fructe proaspete, ori cu ciocolata topita, aici nu aveti limita, fiecare dupa placere si imaginatie.
Eu peste fructe am pus asa: 2 linguri de gem amestecat cu o jumatate de lingura de apa, l-am pus pe foc pana s-a topit, apoi l-am strecurat de samburi , iar cu o pensula l-am intins peste fructe.
Marginile le-am stropit cu ciocolata topita!!!!
Pofta Buna!
10 comentarii:
ce frumos arata,la gust cred ca e delicios !
Yamy..ce bine arata/// si imi place si fata blogului.
Pupici
va multumesc frumos! o saptamana placuta sa aveti!
Ce bunatate aratoasa ai facut tu aici! tare mai imi place kiwi-ul!
dupa cum arata, trebuie sa fie tare bun!
Rica y bonita la tarta, me llevo un trozo de prueba.
Besitos
Arata super!
Am o intrebare: frisca trebuie batuta inainte sau se pune asa, lichida?
a fost delicios, cred ca cel mai bun mancat de mine pana acum...
@ camy: frisca o pui asa lichida cu crema de branza si le bati impreuna:) se bate:)
Ce crema de branza sa folosim?
mihaela , cea gen philadelphia:)
Trimiteți un comentariu