15.10.2013

Prajitura cu mere, pere si migdale








O prajitura in ton cu anotimpul de afara. M-am inspirat de aici. Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz, daca folositi o tava mult mai mica injumatatiti cantitatile. Eu am facut 2 tarte in 2 tavi mai mici, una fiind cadou pentru o amica.:)



Ingrediente aluat:
2 oua
10 linguri zahar
10 linguri lapte
10 linguri ulei
1 praf de copt
500-600 gr faina

Pentru umplutura
2 kg fructe(mere si pere)
zahar dupa gust
100 gr migdale macinate
arome: scortisoara, ghimbir, cuisoare si nucsoara.
coaja si zeama de la o lamaie


Mai intai preparati umplutura. Decojiti merele si perele si le dati pe razatoarea mare. Le puneti la calit, cu zahar ,coaja si zeama de la lamaie si le lasati pana scade zeama lor. Apoi adaugati migdalele macinate si aromele.

Pentru aluat amestecati toate ingredientele in afara de faina, apoi adaugati faina pana obtineti un aluat nelipicios elestic si care se intinde usor.

Impartiti aluatul in 2 parti egale. La mine in 4 parti egale.
Intindeti o foaie de marimea tavii ,o asezati in tava, puneti peste umplutura si nivelati . Peste ori intindeti o foaie ori faceti ca mine grilaj, ce preferati.

Dati tava a cuptor la 180 de grade pana se rumeneste usor aluatul. Lasati sa se raceasca, pudrati cu zahar si serviti.


Pofta Buna!



Trimiteți un comentariu