28.08.2012

Dulceata de piersici/ Peach jam


O dulceata tare pe placul meu, ii ador aroma.
Ingrediente:
5 kg piersici
2,5-3 kg de zahar
coaja si zeama de la 4 lamai
Preparare:
Nu sunt o experta in a face dulceata , nu stiu cat de bine am procedat sau nu, dar a iesit o dulceata foarte aromata si gustoasa.
Am curatat piersicile de samburi si le-am taiat in bucatele mai mici, apoi impreuna cu zaharul ,coaja si zeama de lamaie le-am pus la fiert in jur de 2 ore.
La sfarsit le-am pisat cu robotul stick, lasand si coaja de lamaie ...ce a rezultat?: o dulceata buna, cu usoara aroma de coaja de lamaie .....foarte buna!!!
Pofta Buna!

24.08.2012

Provocarea secreta -luna august


Pentru aceasta luna Ama http://amainbucatarie.blogspot.ca/mi-a facut cunostinta cu un blog tare frumos ,cu retete foarte interesante: www.delicioasa.com
Am ales sa fac filet de peste cu rozmarin si lamaie.
Ingrediente:
3 bucati filet de peste
frunzulite de rozmarin tocate marunt
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri ulei de masline
6 linguri de pesmet
Preparare:
Se da drumul la grill-ul cuptorului.
Amestecam pesmetul, coaja de lamaie,rozmarinul tocat si uleiul . Punem pestele intr-o tava , peste fiecare bucata intindem amestecul de pesmet, dam tava la cuptor cateva minute (3-4 minute)scoatem tava, intoarcem pestele pe cealalta parte, intidem si restul de pesmet si mai dam pestele la cuptor 3-4 minute.
Eu l-am servit cu morcovi sote, iar sotul cu cartofi pai si mujdei.
Foarte gustos!
Pofta Buna!!!

16.08.2012

Briose cu tarate/ Bran muffins





Reteta am luat-o din Carticica Practica, la care am facut unele modificari. Au fost tare gustoase,iar in plus eu am facut un sos de capsuni ...delicioase:)
Ingrediente:
250 gr tarate de grau
250 ml lapte
125 ml unt topit
1 ou
500 gr faina alba
1 plic praf de copt
un praf de sare
scortisoara, nuscoara..cam o lingurita
125 gr zahar
250 gr mere rase(eu am pus pireu de mere)

Preparare:
Intr-un bol amestecati faina, cu praful de copt, sarea , scortisoara si taratele
Separat amestecati, untul topit cu laptele, oul,zaharul si pireul de mere(sau merele rase), apoi amestecati cu ingredientele uscate .
Puneti compozitia la cuptor in forme de briose ,la 180 de grade pentru 30 -40 de minute.
le puteti servi asa simple sau cu gem sau sos de capsuni, cum am facut eu:adica am pisat cativa capsuni cu zahar, apoi i-am pus sa dea un clocot , i-am trecut prin strecuratoare, asa am scapat de semintele lor si gata sosul:)