03.10.2017

Cuib de viespe




Reteta:
500 gr faina
1 ou
200 ml lapte caldut
2 linguri smantana
5 linguri zahar
1 lingura drojdie uscata
1 lingura unt temperatura camarei
1 plic praf de copt

Umplutura:
50 gr unt topit
4 linguri zahar
3 linguri scortisoara
Preparare:
In laptele cald se adauga zaharul si drojdia. Restul ingredientelor se pun intr-un bol, iar peste se adauga laptele cald. Se framanta pana rezulta un aluat nelipicios. Se lasa la dospit o ora. Aluatul se intinde intr- o foaie subtire dupa care se unge cu untul topit, iar peste se presara scortisoara amestecata cu zahar.
Se ruleaza aluatul si se taie rondele de aproximativ 1-2 cm si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la odihnit 10-15 minute dupa care se coc 15 minute la 200 grade C.
Se pudreaza cu zahar, simple sau se face o glazura din zeama de lamaie si zahar pudra..sau de ce nu ciocolata topita.
Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu