04.12.2012

Tort Egiptean/ Egyptian cake





Va propun un tort foarte gustos, de ceva vreme am tot zis ca-l fac, uite ca i-a venit randul si nu-mi pare rau , a fost foarte apreciat. L-am facut pentru ziua sotului meu, decorat simplu :)

Reteta am luat-o de pe blog-ul Amaliei




Ingrediente foi:
Se coc separat 3 foi. Pentru o foaie avem nevoie de: 2 albuse. 2 linguri de zahar, 1/2 lingura faina si 40 grame alune macinate(sau nuca) , eu am folosit alune de padure.

Pentru crema 1:
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon
170 gr unt nesarat
esenta de vanilie


Pentru crema 2:
200 ml frisca
150 grame zahar
120 grame alune zdrobite(sau nuca)
                               



Mai intai de toate preparam foile: Se bat spuma cele 2 albusuri, apoi adaugam zaharul si mai batem pana acesta se topeste. Punem faina si alunele macinate, amestecam usor si intindem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mic(170 de grade) in jur de 25 de minute. Procedam la fel si cu celelalte 2 foi. Dupa ce am copt foile , le lasam la racit si ne ocupam de creme.


Crema 1:
Amestecam cele 6 galbenusuri cu zahar, amidon si lapte, avand grija sa nu formam cocoloase. Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana compozitia se ingroasa ca si o budinca. O luam de pe foc si o lasam la racit.Dupa ce crema s-a racit adaugam untul moale , adaugand cate putin o data ,iar la sfarsit punem si esenta de vanilie.


Crema 2:
Punem la topit 150 gr de zahar, iar dupa ce s-a topit il intindem in strat subtire pe o hartie de copt. Il lasam sa se raceasca apoi il luam si il zdrobim.
Frisca se bate tare apoi adaugam zaharul ars zdrobit si alunele.


Asamblare:

Asezam prima foaie , 1/3 din crema 1, 1/3 din crema 2, a 2-a foaie si tot asa pana terminam foile, ultimul strat fiind crema 2. lasam tortul la rece cateva ore, ideal ar fi peste noapte, decoram dupa gust si servim cu pofta.



Pofta Buna





Trimiteți un comentariu