30.09.2011

SOUR CHERRIES CHEESECAKE

Pentru azi ceva dulce, ca si asa viata e destul de amara si plina de probleme:(
Am ales sa fac un cheesecake cu visine(din compot) inspirandu-ma de aici: http://www.ecuisine.ro/retete/deserturi/torturi/tort-cu-branza-de-vaci-biscuiti-si-fructe
Ingrediente blat:
200 gr biscuti cu unt
80 gr unt topit
putina ciocolata
Ingrediente blat:
400 gr branza de vaca
4-6 linguri de zahar
200 gr frisca
125 gr smantana
zeama si coaja de la o lamaie
bucatele de ciocolata
2 pliculete de gelatina
Ingrediente jeleu:
1 compot de visine sau alte fructe
1 pliculet de gelatina

Preparare:
Biscuitii se macina apoi se adauga untul si ciocolata,topite, se amesteca bine si se pune compozitia in forma de tort, apoi nivelati si presati bine blatul. Dati tava la rece.
Bateti frisca si o dati deoparte la rece.
Branza de vaci se amesteca bine cu restul de ingrediente(in afara de gelatina, of course:) pana devine o crema fina. Cele 2 pliculete de gelatina le desfaceti in putina apa si puneti pe foc pana se topeste gelatina, dar sa nu fiarba, apoi o adaugati la crema de branza.
Eu am adaugat si cateva bucatele de ciocolata aerata, apoi am pus si frisca si am amestecat usor.
Turnati crema peste blat si dati la rece.
Pentru jeleu am folosit sucul de la compot,pe care l-am pus la foc mic impreuna cu gelatina pana s-a topit. Lasati sa se racoreasca si intre timp asezati visinele peste crema, apoi turnati si sucul.
Lasati cheesecake-ul la rece minim 3 ore dupa care serviti cu pofta!


Foarte yummy, racoros, plus puteti folosi orice combinatie de fructe:))
Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu