04.10.2011

PAPARA/SCRAMBLED EGGS/ UOVA STRAPAZZATEHmmm am o mare curiozitate...cum se cheama prin partile vostre "papara"? Un cuvat tare urat, care imi da impresia ca nu are nici o legatura cu preparatul de mai sus :))) uite si dovada:

PAPÁRĂ s.f. 1. Mâncare preparată din felii de pâine (prăjită) presărate cu brânză și opărite în apă, în supă, în lapte etc. ♢ Expr. (Fam.) A mânca (o) papară sau papara (cuiva) sau a se alege cu o papară = a) a mânca bătaie sau a fi aspru certat; b) a fi învins (în luptă, într-o întrecere etc.) A face pe (sau din) cineva papară = a învinge, a distruge, a nimici pe cineva. A ști papara cuiva = a cunoaște felul aspru de a fi al cuiva, a fi avut de suferit de pe urma asprimii cuiva. A trage cuiva o papară = a) a bate pe cineva; b) a mustra aspru pe cineva. 2. (Reg.) Omletă (din ouă). [Var.: (reg.) păpáră s.f.] – Din bg. pop

Dar mai conteaza denumirea, daca rezultatul e gustos?:)
Ok ,sa revin la omleta mea ca de nu mi-oi lua o papara de la cititorii mei:))

Ingrediente:
bacon
ciuperci
ceapa verde
oua
cascaval
condimente.

Preparare:
Am calit baconul, ceapa si ciupercile, am batut bine ouale , am pus cascaval razalit si that's it...:) se serveste cu salata sau doar cu paine si va asigur ca veti fi satui:)
Trimiteți un comentariu