06.04.2014

Tort cu iaurt si capsuni/ Strawberry yogurt cake



Un tort rapid fara coacere.

Ingrediente:
250  gr biscuiti simpli sau digestivi
100 gr unt

250 ml frisca
2 linguri gelatina(2 pliculete)
450 gr capsuni    + pentru decor
300 gr iaurt gras
zahar dupa gust(in jur de 1 1/2 Cup zahar)

250 ml suc de portocale
1 lingura gelatina


Preparare:
Puneti biscuiti la robot si-i pisati fin. Topiti untul si il amestecati cu biscuitii. Eu am folosit biscuiti simpli si sunt mai uscati ca si cei digestivi ,asa ca am pus si putin lapte sa se lege compozitia, era prea sfaramicioasa.

Puneti folie alimentara in forma de tort, puneti biscuitii si ii  presati bine pe fundul tavii si dati la rece pana preparati crema.

Capusunii i-am spalat si i-am taiat bucatele mici, am pus peste zahar dupa gust si i-am pus la foc cateva minute.
Cele 2 linguri de gelatina le-am inmuita in putin lapte .
Luati capsunii de pe foc, adaugati gelatina si amestecati pana se dizilva, apoi lasati sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, am amestecat capsunii cu iaurtul, iar la sfarsit am pus si frisca batuta.
Turnati crema peste biscuiti si dati la rece cateva ore sau peste noapte.
A 2 -zi eu am taiat felii de capsuni si i-am asezat peste crema.
In 250 ml suc de portocale am pus o lingura de gelatina, apoi am pus pe foc, fara sa fiarba, doar pana s-a topit gelatina, apoi am pus sucul peste capsuni si am dat la rece sa se intareasca.


Un desert racoritor.

Pofta Buna!

4 comentarii:

gaby's blog spunea...

foarte interesanta reteta imi place ca are si iaurt . Ma gandesc ca e super. O seara faina!

Ella spunea...

Este cu sigurantza de sezon,arata bine si este usor de facut, asa ca merci pt. retzeta cu sigurantza am sa-l incerc weekend-ul viitor (iaurt am tot timpul in frigider, dar capsunile le-am pus in cerealele cu lapte, fiindu-mi frica ca au sa se strice :D)

Sarea in bucate spunea...

Da este tare bun,deja e gata, plus combinatiile pot fi asa de multe....zmeura,afine, kiwi...sau ce ne trece prin cap:)))

Sarea in bucate spunea...

Poti folosi si capsuni congelati, si deasupra poti face un jeleu de capsuni,adica capsunii decongelati ii pasezi la blender ,pui zahar dupa gust si gelatina care sa inghege compozitia