25.04.2014

Tort cu mousse de pepene galben/ Melon mousse cake



Buna! Azi am preparat acest tort, asta din cauza ca, pepenele nu era copt, nu prea avea gust, asa ca l-am transformat in tort.

Ingrediente blat:
2 oua
1/2 cup  unt la temperatura camerei
1 cup zahar
1 1/2 cup faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 cup lapte

Ingrediente pentru mousse:
2 pliculete gelatina
1/2 pepene( dupa ce l-am macinat la robot erau 600 ml)
zeama de la o jumatate de lamaie
zahar dupa gust
300 ml frisca






Preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 de grade C.
Untul il frecati spuma cu zaharul, apoi adaugati ouale ,pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugati laptele, apoi faina(amestecata cu praful de copt) , omeogenizati si puneti compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm si o dati la cuptor in jur de 25 de minute sau pana la proba scobitorii.




Dupa ce blatul s-a copt, il lasati sa se raceasca.

Pentru mousse:
Inmuiati gelatina in putina apa rece.
Curatati pepenele de coaja, apoi il taiati cubulete il puneti la robot, peste stoarceti zeama de la o jumatate de lamaie, puneti zahar(eu am pus asa la ochi) dupa gust si macinati bine.
Puneti gelatina pe foc, pana se dizolva, apoi o turnati peste penenele macinat, amestecati si dati la rece in jur de 15 minute, sa se inghege putin compozitia.
Bateti frisca ,apoi o amestecati la penenele usor inghegat.
Tapetati cu folie alimentara o forma de 26 cm cu peretii detasabili, puneti blatul racit, iar peste turnati mouss-ul si dati la rece cateva ore.
Decorati dupa gust .


Pofta Buna!



Trimiteți un comentariu